În 1989, Dren Youan, un cetățean francez, a ajuns pentru prima oară pe meleagurile românești. S-a îndrăgostit iremediabil de țara noastră după ce a vizitat ”minunatul Bâlea Lac”, iar acum o promovează printre străini.

A vizitat meleagurile românești, pentru prima dată, chiar în 1989. A văzut ”minunatul Bâlea Lac” din Făgăraș și a rămas impresionat de frumusețea țării noastre. Apoi a continuat să călătorească peste munți și văi, prin sate și prin teatre. Dren Youan susține că, de atunci și până în prezent, țara noastră s-a schimbat radical. Însă peisajele și ospitalitatea oamenilor au rămas aceleași.

”Îmi plac munții din România pentru că aici e singura țară din Europa unde mai poți descoperi o lume reală, cu localnicii îmbrăcați în portul popular, cu ciobani simpli și ospitalieri”, a spus Youan pentru eMunte.ro.

”Roumanie, je t’aime”, par Youan

În martie 2013, Dren Youan a decis că România merită să fie arătată lumii întregi așa cum o vede el: cu peisaje pe cât de sălbatice, pe atât de frumoase, cu oameni generoși, tradiții interesante, monumente arhitecturale. Astfel, a luat ființă pagina de Facebook ”Roumanie je t’aime par Youan”, unde francezul postează imagini cu localnici de toate vârstele, cu tradiții sau cu peisaje. Pagina a adunat peste 6.100 de fani, din 40 de țări.

Noi am vorbit cu Dren Youan pentru a afla mai multe despre povestea lui, dar și despre ce zone din țară ar recomanda turiștilor.

”În primul rând, aș recomanda Munții Făgăraș, desigur, care sunt dominați de cel mai înalt punct din țară, Moldoveanu (2.544 m), și care este un punct de atracție pentru iubitorii de sporturi montane. Pe străini i-aș mai îndemna să meargă și în Munții Apuseni, unde pot vedea minunata peșteră Scărișoara. Sau ar putea să facă drumeții prin Munții Retezat, care sunt renumiți pentru lacurile lor glaciare. Să nu uităm de Munții Bucegi, care sunt foarte populari pentru traseele bine marcate și pentru cabanele care sunt deschise mai tot anul”, ne-a spus francezul.

De asemenea, Youan ne-a mai spus că, pentru a atrage turiști străini în zonele de munte, românii ar trebui să promoveze România drept o țară frumoasă, care și-a păstrat naturalețea, deși a evoluat.

”Părerea mea este că România va atrage mai mulți turiști în viitor nu numai pentru munți, ci pur și simplu pentru frumusețea și, mai ales, pentru autenticitatea locurilor”, a conchis Youan.

Citește și: National Geographic: Piatra Craiului și Cheile Bicazului, ”minuni sălbatice ale Europei”

Citește și: FOTO. Transilvania, în peisaje de poveste. Străinii: Îmi doresc să fi locuit acolo

Citește și: Site rusesc: România, o țară pitorească care sigur v-ar plăcea

Comments

comments

5 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*