Trei turiști s-au rătăcit, sâmbătă seara, în Parcul Național Buila-Vânturarița. Cei trei au fost găsiți de salvamontiștii din Vâlcea după 6 ore de căutări intense.

Doi bărbați în vârstă de 38 de ani și o femeie de 30 ani s-au piedut în munți, pe 20 iunie, în jurul orei 20.00. Când au realizat că nu știu unde se află, turiștii au apelat Serviciul de Urgență, 112, și au anunțat că s-au rătăcit între Vârful Vânturariţa şi Cantonul Cheia.

Echipele de salvare au pornit imediat în căutarea lor. Salvamontiști și lucrători ai Parcului Național Buila – Vânturariţa au trebuit să înfrunte vremea dificilă pentru a-i găsi pe cei rătăciți. Cu toate că ploaia torențială și vântul au îngreunat misiunea salvatorilor, turiștii au fost găsiți în jurul orei 2.00, teferi.

Cei trei turiști au fost coborâți de salvatori la Mănăstirea Pătrunsa, la ora 6.45. Surprinzător este faptul că după ce au fost salvați, turiștii, veniți din București, au refuzat să fie conduși de echipe în orașul Horezu și au decis să își continue drumeția în munți, potrivit Vocea Vâlcii.

Parcul Național Buila-Vânturarița este o zonă montană mai puțin cunoscută a Carpaților românești și este cel mai mic parc național din România. Acesta poate fi străbătut prin intermediul a 19 trasee, iar pe multe dintre ele se poate practica și escalada. Cea mai cunoscută regiune de escaladă din Parcul Național Buila-Vânturarița este Zona Cheilor Cheii. Mai multe despre cel mai mic parc național din România puteți citi AICI.

Citește și: Idei de vacanță: Parcul Național Buila-Vânturarița, un mic colț de rai

Citește și: TOP 10. Cele mai frumoase parcuri naționale, pe care trebuie să le vizitezi

Citește și: Intervenție dificilă în Ceahlău: ”Dacă nu i-am fi găsit, nu ar fi rezistat mai mult de 6 ore”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*