În funcție de perioada anului în care preferă să meargă pe munte, montaniarzii se împart în două mari categorii: montaniarzi de vară și montaniarzi „all seasons”. Pentru că încă nu am întâlnit un iubitor de munte care să meargă pe traseu doar în timpul iernii.

Dacă ești printre pasionațiid e drumeții montane care încă n-au încercat și un traseu pe timp de iarnă și, mai mult decât atât, te întrebi de ce ai face-o (sau pur și simplu ai nevoie de un imbold pentru a încerca și o astfel de ieșire în weekend), avem câteva motive pentru tine.

Motive care, de altfel, ne-au convins și pe noi, la un moment dat.

Mai puțini oameni pe traseu

Evident că mergi la munte ca să respiri aer curat, să te bucuri de natură și să scapi de aglomerație. Și este evident că, pe traseu, cu cât întâlnești mai mulți oameni, cu atât te îndepărtezi de scopul pentru care te-ai dus acolo. Ei bine, iarna scapi de grija asta și sunt șanse mari ca pe porțiuni întregi de traseu să nu dai nas în nas cu nimeni. Și e perfect așa.

Citește și: Ce sunt degerăturile, cum le recunoști și cum le tratezi

Vezi până departe

Copacii desfrunziți te lasă să privești mult mai departe decât în timpul verii, să te bucuri de o priveliște mult mai bună. Iar noaptea, nici nu mai vorbim. Lună plină să fie și cerul senin. În rest, încalță-te cu așa ceva, îmbracă o astfel de geacă de munte și bucură-te de natură.

Citește și: De ce te accidentezi pe pârtie. 10 cauze posibile

Apa și mâncarea rămân reci

Într-o drumeție pe timp de iarnă nu mai stai cu grija alimentelor, care se strică mult mai repede vara, la temperaturi ridicate. Iarna, le poți împacheta în orice, că e ca și cum le-ai ține în frigider. Atenție, însă, la temperaturile sub zero grade Celsius, să nu-nghețe.

Citește și: Cum eviți hipotermia. Cele patru reguli simple, dar esențiale

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*