Transalpina sau „Drumul regelui” va fi închisă pentru reparații cel puțin până pe 22 mai. Primii kilometri din județul Sibiu nu vor mai putea fi folosiți în următoarele zile, dar există rute ocolitoare.

Distrugerea „Drumului regelui” între localitățile Săliște și Poiana Sibiului, a fost provocată de ploile abundente din luna martie, care la rândul lor au creat surpări de pământ. Aceste prăbușiri s-au produs pe o bucată de 15 metri din drumul județean, între Tilișca și Rod. Parapeții din piatră au căzut în râpă, fapt ce a dus la deplasarea asfaltului la vale.

Care este ruta ocolitoare?

Din păcate, persoanele care trebuie să ajungă în satele din Mărginimea Sibiului trebuie să parcurgă o distanță de până la 7 ori mai lungă. Varianta ocolitoare este pe DN1 și DJ 106 G Dobârca – Poiana Sibiului, pe unde șoferii vor merge 32 de kilometri în plus, față de varianta Transalpina, potrivit B1.

Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).

 

Citește și: Transalpina, executată ilegal. Construcția, sistată până la primirea autorizațiilor

Citește și: 10.000 de metri pătrați în plus pentru Transalpina Ski Resort

Citește și: Transalpina: unul dintre cele mai vechi drumuri din Europa, construit de legiunile romane

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*