Drumarii au început, în această săptămână, montarea parapeților de protecție și semnalizare pe Transalpina. Cea mai înaltă șosea din România va rămâne închisă până la terminarea lucrărilor.

Lucrătorii Secției Drumurilor Naționale Târgu-Jiu vor monta un model nou de parapeți, folosit în premieră. Angajații au fost învățați, miercuri, cum să fixeze noile elementele, care vor fi de trei tipuri: parapeți de beton, de fier și de plastic (albi și roșii). Parapeții din plastic vor fi amplasați în zonele mai periculoase, unde drumul se îngustează.

„Va fi o operaţiune grea, pentru că este vorba de zonă de munte. Avem nevoie de unele utiliaje speciale pe care nu le avem şi suntem nevoiţi să le închiriem. Sunt măsuri minime de siguranţă“, a precizat Ion Tudor, șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu-Jiu. În acest sens, utilajele vor fi închiriate de la Direcția Regională.

Indicatoare rutiere

Totodată, pe lângă parapeții de protecție, lucrătorii Secției Drumurilor Naționale vor fixa și indicatoare rutiere. Transalpina va fi reabilitată, prin rotație, de echipe de la secțiile Târgu Jiu, Severin, Craiova și Slatina, conform declarațiilor lui Ion Tudor.

„De săptămâna viitoare, se va trece la conservarea drumului. Transalpina va rămâne închisă până în momentul în care se vor finaliza aceste lucrări”, a subliniat Ion Tudor, şeful secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, conform ziare.com.

În acest moment, nu se știe când va fi redeschisă șoseaua, fapt ce îi nemulțumește pe cabanierii din zonă.

„Noi înregistrăm pierderi foarte mari din cauza faptului că şoferii sunt avertizaţi să nu circule pe drum. Noi avem turişti care vin şi ne întreabă dacă pot să circule pe Transalpina şi noi nu ştim ce să le spunem“, a mărturisit Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca, potrivit Adevărul.

Zona, marcată corespunzător

Zona care urmează a fi reabilitată în Transalpina a fost marcată corespunzător, cu vopsea galbenă. Aceasta începe de la kilometru 34,800, până la Obârșia Lotrului, dar continuă mai mulți kilometri pe toată zona de responsabilitate a Direcției Regionale Craiova, potrivit Adevărul.

„S-a finalizat marcajul pe Drumul Regelui. S-a făcut marcajul axial, pe centrul drumului, şi lateral, pentru a fi observat foarte bine drumul şi atunci când este ceaţă sau plouă. Este prima activitatea pe care am făcut-o după ce s-a făcut raportul către companie“, a declarat şeful secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

 

Citește și: Transalpina, închisă pentru reparații

Citește și: Transalpina, executată ilegal. Construcția, sistată până la primirea autorizațiilor

Citește și: Cabanierii de pe Transalpina cer despăgubiri Companiei Naționale de Drumuri

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*