Finalizarea Transalpinei, cel mai înalt drum din România, este departe de a se încheia. Motivul? Șefii de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) trebuie să prezinte autorizația de construcție și avizul de mediu, acte inexistente în acest moment.

Cu toate că aceste acte nu există, suma de 400 de milioane de euro a fost virată în conturile firmei Romstrade, cea care se ocupă de construcția Transalpinei. Potrivit EVZ, negocierile între Arin Stănescu, administratorul judiciar al firmei Romstrade și șefii de la CNADNR continuă.

Despre aceste negocieri are cunoștință și fostul patron al companiei, Nelu Iordache. Acesta își dorește să se întoarcă în rândul asfaltatorilor, să își clarifice restanțele și să ia din nou contracte de la CNADNR. Doar că drumul Transalpina va fi finalizat în momentul în care toate actele necesare vor fi prezentate de către CNADNR, explicație dată de administratorul judiciar al firmei.

Inspectorii Curții de Conturi ai României au ajuns la concluzia că drumul cunoscut sub numele de „Transalpina” a fost construit degeaba, iar contractul pentru amenajarea lui a fost încheiat ilegal.

Potrivit legii, în acest moment nu se poate elibera un aviz de mediu pentru o porțiune de șosea, deoarece acel sector face parte dintr-un sit protejat. Despre acest lucru scria și eMunte.ro în octombrie 2014. Lucrările la șoseaua Transalpina s-au derulat  în lipsa unui acord de mediu din partea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), astfel că, în 2011, CNADNR s-a confruntat cu un mare scandal, întrucât șoseaua traversează cinci arii protejate, iar studiu trebuia efectuat înainte de orice fel de lucrări. Mai multe despre istoria și scandalul din jurul acestui drum puteți citi AICI.

Citește și: 10.000 de metri pătrați în plus pentru Transalpina Ski Resort

Citește și: Două primării se luptă în instanță pentru taxele încasate pe pârtia Transalpina

Citește și: Transalpina: Unul dintre cele mai vechi drumuri din Europa, construit de legiunile romane

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*