Când te hotărăști să pornești într-o drumeție cu prietenii, te gândești că, dacă ai respectat toate regulile din ”Biblia pentru drumeții”, nu ai cum să te întâlnești cu situații neprevăzute. Ei bine, nu e chiar așa! S-ar putea să ai, la un moment dat, nevoie de o lingură, de exemplu, și nu ai cui să ceri. Noi îți venim în ajutor, și nu, nu cu lingură – ci cu soluții practice pentru a rezolva mici inconveniențe:

1. Țânțarii, o problemă fără sfârșit

Dacă nu ai la îndemână spray-uri împotriva țânțarilor, dar găsești, din întâmplare, salvie, vei scăpa de țânțari într-o clipită. Tot ce trebuie să faci e să arzi planta în apropiere de zona unde campezi. Și scapi de țânțari într-un mod natural! Dacă, totuși, nu poți scăpa teafăr și neînțepat, atunci aplică deodorant sau pastă de dinți pe zona cu înțepături – reduce mâncărimile!

2. Confecționează-ți o lingură dintr-o sticlă de plastic

Dacă ți-ai uitat acasă tacâmurile și ai la îndemână o sticlă din plastic, atunci situația e salvată. Pune sticla dreaptă și tai-o pe jumătate. Apoi, decupează mânerul din corpul sticlei, mergând spre fundul recipientului, dar cu atenție să cuprindeți măcar una dintre ”umflăturile” pe care se sprijină sticla. Această ”umflătură” va fi pe post de căuș, deci încercați să o tăiați de o dimensiune nici prea mică (nu puteți mânca mai nimic cu ea), nici prea mare (încercăm să facem o lingură, nu un polonic). Nu va fi cel mai reușit model, dar va fi de folos!

3. Realizează-ți propria lampă

Dacă tu și prietenii tăi v-ați hotărât să vă petreceți toată noaptea povestind, lanterna frontală sau telefonul mobil nu vă vor ajuta foarte mult să vă vedeți unul pe altul, dacă o puneți pe jos. Dacă o țineți pe frunte, s-ar putea să-l incomodeze pe interlocutor, pentru că o să-i bată fix în ochi. Cu o frontală puteți, însă, să faceți un ”felinar”. Ai nevoie, pe lângă frontală, de o sticlă plină cu apă. Poziționează lanterna cu becul înspre sticlă și veți avea lumină pentru tot cortul.

4. Folia de aluminiu, un must – have în drumeții

Pe de o parte, folia de aluminiu conservă mai bine mâncarea. Pe de altă parte, prepararea hranei este destul de dificilă în timpul unei drumeții. Din acest motiv, este bine să ai la tine folie de aluminiu. Dacă înfășori carnea în această folie și o pui deasupra focului, va ieși moale și suculentă. Iar dacă vrei să o mai folosești încă o dată, o poți pune pe cort în zilele însorite, pentru a evita transformarea cortului în saună.

5. Folosește-ți ceasul pe post de busolă

Bun! Să presupunem că nu ai acordat atenție ”Bibliei pentru drumeții”. În cazul în care te rătăcești pe munte și nu ai busolă, așa cum ar trebui, ceasul te poate ajuta să găsești drumul. În emisfera nordică, unde ne aflăm noi, tot ce trebuie să îndrepți linia orară către soare. Punctul care se află la jumătatea distanței dintre linia orară și ora 12 arată nordul.

Citește și: Drumețiile montane: patru mari avantaje pentru sănătate

Citește și: TOP 5: Aplicații pentru drumeții montane

Citește și: FOTO + TOP 10. Traseele de drumeții pe care trebuie să mergi măcar o dată în viață

Comments

comments

One Response

  1. dumirac

    Sfatul 4 nu-i deloc bun (cel cu folia de aluminiu).
    1. Din punct de vedere al sănătății, nu e deloc bine să gătești în aluminiu.
    2. Dacă gătești carne și păstrezi folia respectivă, chiar dacă ai mâncat carnea, mirosul impregnat poate atrage ursul. De asta eu nici nu iau carne pe munte.
    3. Cum adică să mai folosești folia „încă o dată”? După ce ai gătit carne cu ea, voi ați pune-o peste cort?

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*