Tibi Ușeriu participă la Tor des Geants. Tibi Ușeriu, câștigător de două ori cnsecutiv a ultramaratonului de la Cercul Polar, participă, în perioada 10-17 septembrie, la Tor des Geants, considerată una dintre cele mai grele curse de anduranță din Europa.

Tor des Geants (Turul Giganților), la care s-au înscris 755 de sportivi, a început, duminică, în Valle de Aosta, Italia. Ușeriu va trebui să străbată traseul de 330 de kilometri, cu o diferență de nivel de 24.000 de metri.

Tibi Ușeriu concurează la această competiție pentru treia oară.

„În bancuri, la fel ca în basme, lucrurile reușesc abia a treia oară, după două ratări. La fel sper să se petreacă și cu mine la Tor de Geants. Cursa asta e coșmarul din care sper să mă trezesc zâmbind, după ce o să trec cu bine linia de finish. E a treia oară când îmi risc pielea pe crestele Alpilor. Prima dată, organizatorii au oprit cursa din pricina vremii proaste când mai aveam ‘doar’ cam 100 de kilometri până la final. A doua oară m-a rezolvat un blocaj renal atât de dureros, încât nu mai vedeam pe unde umblu. Acum sunt mai determinat ca oricând. Dar asta nu garantează nimic, fiindcă orice cursă e un mister. Poți construi strategii, poți să te simți antrenat, doar că nu poți ști ce surprize te așteaptă pe traseu. Iar un traseu care însumează o diferență de nivel de +24.000 de metri trebuie luat foarte în serios Sper să nu vă înșel așteptările”, a scris Tibi Ușeriu pe pagina sa de Facebook, înainte de a startul la competiție.

Puteți urmări evoluția lui Tibi Ușeriu la cea mai grea cursă de anduranță din Europa pe site-ul organizatorilor.

Traseul trece prin apropierea a patru masive impozante: Mont Blanc (4810m), Matterhorn (4478m),Monte Rossa (4634m) și Gran Paradiso (4061m).

La Tor de Geants s-au înscris 755 de sportivi din lumea întreagă.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*