Te dor picioarele când mergi pe munte? Există soluții. Iar toate aceste soluții sunt la îndemâna oricui.

Aproape indiferent de cât de experimentat ești într-ale drumețiilor, există situații în care te dor gleznele, gneunchii sau tălpile. Dacă ești un drumeț obișnuit cu traseele lungi, știi cum poți să ameliorezi o astfel de situație, iar dacă ești un începător neobișnuit cu muntele, suferi și te întrebi ce ai putea să faci în aceste situații.

Așa că avem câteva sfaturi care s-ar putea dovedi utile. La noi au funcționat.

Sfaturi despre încălțăminte

  1. Lasă piciorul să respire

Pentru a lăsa piciorul să respire, ai nevoie de niște ghete de munte sau de niște bocanci cu o bună respirabilitate. Avem aici câteva exemple de bocanci de munte care au o astfel de caracteristică. În plus, te sfătuim să alegi bocanci cu cel puțin o jumătate de număr mai mari decât cei pe care i-ai purta, de obicei, în oraș, pentru a evita bătăturile. Și mai avem un sfat pentru tine: înainte de a-i încălța pentru prima dată pe munte, poartă-i câteva zile prin oraș, pentru a-ți obișnui piciorul cu ei și pentru a nu avea surprize neplăcute la altitudine.

2. Nu ignora șosetele

Multe persoane investesc în echipamente de munte scumpe și de calitate, însă, atunci când vine vorba despre șosete, încalță orice. Astfel de șosetele pentru drumeții, însă, oferă senzația de amortizare la presiune și oferă piciorului o respirabilitate excelentă, două calități care previn apariția bășicilor și a bătăturilor foarte dureroase.

3. Și branturile sunt importante

Bocanci buni înseamnă, de obicei, și branturi bune. Bocanci ieftini înseamnă branturi pe măsură, însă asta nu înseamnă că trebuie să te complaci. Schimbă branturile ieftine cu altele de bună calitate, care vor absorbi suficient de mult șocul exercitat în timpul mersului și se vor deteriora după mult mai mult timp decât celelalte.

Două lucruri care-ți vor face drumeția frumoasă

  1. Descalță-te din când în când

Atunci când te odihnești pentru cel puțin 15 minute în timpul drumeției, descalță-te de bocanci și de șosete și lasă picioarele să respire în voie și să se usuce.

2. Spală-te pe picioare de fiecare dată când ai ocazia

Nu rata nici o ocazie de a te spăla pe picioare. Picioarele te dor și din cauza transpirației sau a pietrișului sau nisipului care a pătruns în bocanci sau în ghete. Din această cauza, pielea se inflamează, iar cel mai bun remediu este să speli cât mai des picioarele cu apă rece și să profiți de binefacerile fiecărui pârâu pe care îl întâlnești pe traseu.

Două sfaturi despre prevenire

  1. Nu căra în spate lucruri inutile

Picioarele pot să te doară și de la faptul că ai tendința de a căra în rucsac mai multe lucruri decât ai nevoie. Citește: 6 sfaturi utile. Cum poți ușura bagajul la maximum atunci când pleci în drumetie pe munte.

2. Încearcă să previi apariția bășicilor și tratează-le corespunzător dacă au apărut deja

Uneori, aproape indiferent ce ai face, bășicile care apar în timpul drumeției îți strică bucuria de a te afla la aer curat. Prin urmare, aruncă un ochi aici, deoarece ți-ar putea fi de ajutor: Cum eviți bășicile pe munte și ce faci atunci când nu le-ai putut evita.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*