Cățărare fără asigurare, forță, rezistență și dinamică: asta înseamnă bouldering-ul pentru pasionați. Iar pasionații de bouldering sunt din ce în ce mai numeroși în România, după cum reiese și dintr-un chestionar postat pe Facebook de către bouldering.ro.

Pasionații de bouldering au răspuns la câteva întrebări, iar noi ne putem face o idee de ansamblu despre cifrele care au caracterizat acest sport în 2013.

63,8% dintre participanții la sondaj au practicat bouldering-ul de mai multe ori, 12,8% o singură dată, iar 17% încă nu, dar vor face asta la un moment dat.

50% dintre respondenți au un program de antrenament pentru cățărat, 27% se duc la sală, în timp ce 23% fac, probabil, parte dintre cei care nu s-au cățărat până acum.

17% dintre participanții la sondaj care se antrenează alocă 2-4 ore pe săptămână pentru antrenamente, 59% alocă 5-10 ore pe săptămână, iar 24% alocă 11-15 ore pe săptămână pentru antrenamente.

Cea mai agreată zonă de bouldering din țară este Sihla, județul Neamț, unde s-au cățărat 56,25% dintre participanții la sondaj. Următoarea zonă ca popularitate este Brătilești, județul Buzău (31,25%), urmată de Oituz, județul Bacău (6,25%) și Bisoca, județul Buzău (6,25%).

În plus, la Campionatul Național de bouldering din 2013 au participat, în total, 52 de concurenți: 35 de băieți și 17 fete. Dacă la prima etapă au fost înregistrați 36 de concurenți, la cea de-a patra și ultima etapă au participat 21 de concurenți.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*