UPDATE. Horia Colibășanu și Peter Hamor mai au de stat trei zile la baza Muntelui Everest. Cei doi alpiniști așteaptă venirea yacilor pentru a putea transporta butoaiele cu echipament.

„A început să ningă și e frig ca naiba”, a transmis astăzi Horia, conform paginii sale oficiale de Facebook. „Îi felicit pe toți cei care s-au încumetat să urce spre vârf în acest sezon”, a mai declarat alpinistul român.

—–

Horia Colibășanu și Peter Hamor au început, vineri, coborârea de pe Everest, de la altitudinea de 7.600 m, din cauza vântului puternic.

“Am urcat astăzi timp de șase ore. Am ajuns până la 7.600 m. Vântul bate puternic. Prognoza arată că vremea se va strica. E practic imposibil, pentru noi, cei care urcăm fără butelii cu oxigen, să atingem vârful și să și coborâm, în aceste conditii”, a transmis Horia Colibășanu, conform site-ul său oficial.

”Nu mai e nimeni sus, fără oxigen îmbuteliat. Nu urcă nimeni pe Everest astfel, în acest sezon”, a completat alpinistul.

Cu toate acestea, Horia Colibășanu se întoarce acasă cu un succes: echipa româno-slovacă, din care a făcut parte și Justin Ionescu, a fost prima din acest sezon de ascensiuni din Himalaya care a reușit să atingă un optmiar (Shisha Pangma, 8.027 m). Acesta a fost cel de-aș șaptelea vârf de peste 8.000 de metri din palmaresul lui Horia Colibășanu.

CITEȘTE ȘI: Echipa Everest România a început ascensiunea

CITEȘTE ȘI: Alex Găvan, despre Everest și Dhaulagiri: ”Un optmiar nu se urcă cu orice preț”

CITEȘTE ȘI: Horia Colibășanu și Justin Ionescu, primii români care au cucerit un optmiar în acest sezon

CITEȘTE ȘI: INTERVIU. Trei alpiniști români, despre Aconcagua: ”Cea mai dificilă parte a expediției, drumul de la Rădăuți la București”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*