Iubești muntele la nebunie și profiți de fiecare ocazie pentru a petrece timpul la altitudine. Nu ai nevoie de nimic altceva pentru a fi fericit decât de o noapte petrecută la cort, de aer curat, de liniște și de foșnetul frunzelor.

Există, însă, și iubitori de munte care simt, din când în când, nevoia de a se distra și puțin altfel. Nu ne referim la grătare, muzică și cântece la chitară, ci la cu totul altceva. Pentru că distracția, dragii noștri, poate fi de multe feluri.

Iar pentru astfel de modalități „altfel” de petrecere a timpului liber, există câteva obiecte dedicate, care îți pot condimenta drumețiile.

Un binoclu

Un bunoclu nu reprezintă doar o jucărie pentru amuzament pe potecile de munte, ci poate deveni deosebit de util în situația în care te rătăcești pe traseu. Dincolo de situațiile în care ai putea avea o nevoie reală de un binoclu pe munte, acesta te poate ajuta să te bucuri și altfel de timpul petrecut la aer curat. Imaginează-ți că te afli sus, pe munte, și vezi un oraș „în vale”, la kilometri buni distanță de tine. Ce-ar fi să-l privești prin lentilele unui binoclu și să descoperi tot felul de detalii dintr-un loc din care nimeni din acel oraș nu te poate vedea? Iar astfel de binocluri mai sunt și ieftine, deci „distracția costă” nu prea se aplică în această situație.

Un sac de duș

Dacă pleci pe munte pentru mai multe zile, ai putea simți nevoia să faci duș la un moment dat. Iar dacă nu ai unde să faci asta sau ți-e incomod să te speli într-un pârâu, un astfel de sac ți-ar putea fi deosebit de util. În plus, dacă-l agăți de dimineață în copac, de o creangă, până seara apa ar putea dobândi o temperatura suportabilă pentru tine. Duș în mijlocul naturii, nimic mai frumos.

Un filtru portabil de apă

Știm că-ți iei întotdeauna măsuri de precauție și că iei la tine suficientă apă pentru a ajunge cu bine la destinație și pentru a te întoarce acasă „safe and sound”. Însă pe traseu pot apărea și surprize neplăcute, iar izvorul ăla cu apă limpede pe care te bazai ar fi putut seca între timp. Dacă ai, însă, la tine un filtru de apă portabil și ușor, orice sursă de apă devine o sursă bună. Un astfel de filtru chiar te poate ajuta și în niciun caz nu-ți va goli portofelul.

Citește și: Împrietenește-te cu montaniarzii! Ei sunt oamenii pe care vrei să-i ai mereu alături. Iată motivele

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*