Michael Schumacher este trezit, treptat, din coma indusă în urmă cu o lună, după ce a suferit un grav accident la schi, în staţiunea Meribel, Franţa.

Schumacher a răspuns bine stimulilor, după ce doza de sedative a fost redusă treptat, iar starea lui este stabilă, conform publicaţiei franceze L’Equipe.

Fostul pilot de Formula 1 a fost plasat în comă artificială pentru a-i permite creierului să se refacă după accidentul petrecut pe 29 decembrie, iar prelungirea stării de comă ar fi avut consecinţe ireversibile.

„Cu cât starea de comă profundă este mai îndelungată, cu atât sporesc riscurile unor tulburări comportamentale ale pacientului, după trezire”, a explicat medicul anestezist Jean Mantz.

„Dacă durata comei artificiale este de cel puţin 15 zile, în cazul unui traumatism cranian sever, înseamnă că leziunile sunt grave”, a adăugat Jean Mantz.

“Michael Schumacher a fost victima unei traume deosebit de grave. Era foarte agitat atunci când a fost internat. Astfel, am decis că este o situaţie critică şi i-a fost indusă starea de comă”, a declarat, imediat după internarea lui Schumacher, purtătorul de cuvânt al spitalului din Grenoble, în care este internat fostul pilot de Formula 1.

Cotidianul german Bild relatează că medicii îi vor testa, vineri, relfexele lui Schumacher, pentru a vedea dacă sunt în parametri normali.

Michael Schumacher a suferit, pe 29 decembrie, un accident pe o partie de schi din Franta, dupa ce s-a lovit cu capul de o stâncă.

Citeşte şi: VIDEO. Pe ce traseu a mers Schumacher înainte de a se accidenta

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*