„Săptămâna Altfel”, care se desfășoară între 6 și 10 aprilie, este o bună ocazie pentru elevi să se apropie mai mult de munte și de natură.

De-a lungul acestei săptămâni au fost și vor fi organizate evenimente care să-i facă pe copii să conștientizeze importanța protejării mediului înconjurător. Vă prezentăm câteva dintre activitățile de care se bucură elevii în această săptămână:

Vizita la Centrul Salvamont Gorj

Serviciul Public al Salvamont Gorj și-a deschis larg ușile și a primit 20 de copii de la Centrul de zi „Iasomia” din Târgu Jiu. Serviciul Salvamont Gorj este cel mai organizat și dotat centru de acest fel din România, fiind format din zece baze de intervenție în zona submontană și montană a județului Gorj și de centrul de la Târgul Jiu, potrivit gds.ro.

Cei mici au primit indicații cu privire la cum intervin salvamontiștii în misiuni. De asemenea, elevii au urmărit activitatea administrativă a celor care salvează vieți.

Copiii au fost fascinați de echipamentele folosite de salvatori în timpul intervențiilor și de mașinile de teren cu care ajung pe munte.

La Veloteca 

De-a lungul întregii săptămâni, angajații magazinului de biciclete Veloteca au oaspeți de seamă. Elevii Școlii Generale 31 vor participa la o oră pe zi de educație non-formală, în care li se va explica faptul că o bicicletă este mai mult decât un vehicul folosit la joacă pe aleile din parc.

Copiii vor face cunoștință cu bicicletele de munte și downhill, dar și cu bicicletele suple și rigide de șosea. Vor reuși să facă diferența între BMX-uri și bicicletele de dirt și free-ride și vor învăța ce este o bicicletă de trekking.

Totodată, elevii vor asista la demonstrații simple de întreținere și reparații în atelierul service și vor înțelege beneficiile bicicletelor pliabile, a celor de aluminiu sau a celor de carbon. Elevilor li se va explica importanța purtării mănușilor, ochelarilor și căștilor în timpul mersului pentru siguranță, conform unui comunicat de presă.

World Wide Fund for Nature, aproape de elevi

Echipa WWF oferă elevilor și profesorilor ocazia de a se apropia de natură prin organizarea unor activități de educație non-formală. În acest sens, ei vor pune la dispoziție materiale online gratuite și vor fi prezenți în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara.

Miercuri, echipa WWF se va afla la Armeniș, „Măgura zimbrilor” pentru a discuta despre natura săbatică. Elevii Școlii Gimnaziale Armeniș din Caraș-Severin vor înțelege importanța prezenței zimbrilor în Munții Țarcu și vor realiza sculpturi, desene sau instalații care vor ilustra „lanţul trofic reîntregit de prezenţa celui mai mare mamifer erbivor din Europa”, potrivit e-politic.ziuanews.ro.

 

Citește și: FOTO. Parcuri Naționale din România, în expoziția ”Ultimele grădini ale raiului din inima Europei”

Citește și: ”Ecoturism Montan”: Proiect de educație montană și remarcare în Munții Zarandului

Citește și: „Hai la înverzit”: Reîmpădurire în Munții Rarău

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*