Salvamont România a anunțat că salvamontiștii din întreagă țară au fost solicitați sa intervină la un număr foarte mare de evenimente montane în aceste zile.

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 52 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor”, a anunțat Salvamont România, pe pagina de socializare.

Cele mai multe apeluri au fost primite de Salvamont Voineasa (10 apeluri), Salvamont Gorj (9 apeluri) și Salvamont Harghita (8 apeluri). În cazul acestor intervenții, au fost salvate 53 persoane. Ddintre acestea, 17 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru a fi transportate la spital.

În plus, au fost primite 54 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

”Salvamont România, oamenii in rosu, culoarea salvatorilor de vieți, vă îndeamnă la prudenta și responsabilitate în derularea activităților montane și vă invită să le fiți alături în campania de reducere a numărului de accidente montane!”, a anunțat Salvamont.

Sursa foto: Salvamont Romania.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*