Te afli în căutarea unui rucsac de munte, dar nu știi cât de mare ar trebui să fie și care este greutatea pe care ar trebui să o porți în spinare. Te întrebi, astfel, dacă nu cumva duci în spate mai mult decât e cazul.

Care este, prin urmare, greutatea ideală a unui rucsac de munte în timpul unei drumeții montane de 3-4 zile?

RĂSPUNS: Greutatea corectă depinde de câțiva factori:

  1. Există puncte de aprovizionare pentru hrană și apă de-a lungul traseului, sau trebuie să cari totul cu tine pentru întreaga drumeție de 3-4 zile?
  2. Cât de pregătit fizic ești și care este greutatea ta corporală?

Teoretic, greutatea rucsacului trebuie să fie de cel mult 25% din greutatea corpului tău. Dacă ai 80 de kg, trebuie să cari maximum 20 de kg în spinare. Cu toate acestea, cu cât rucsacul este mai ușor, cu atât este mai bine pentru tine, în special în timpul drumețiilor care se întind pe 3-4 zile și mai ales în cazul în care condiția ta fizică nu este deloc de invidiat.

În mod realist, te afătuim să duci în spate mult mai puțin de 25% din greutatea corpului tău și să renunți la obiectele de care nu ai neapărată nevoie.

Câteva sfaturi utile:

  1. Dacă ești un bărbat voinic și ai o bună condiție fizică, ai putea căra fără probleme un astfel de rucsac, pe care să îl umpli cu tot ce ai nevoie. Dacă ești, însă, o fată care cântărește mai puțin de 50 de kg, un astfel de rucsac de munte ar putea fi tot ce ai nevoie în timpul unei drumeții montane, cu condiția să știi care sunt lucrurile la care poți renunța și ce înseamnă cu adevărat strictul necesar;
  2. Renunță la butelia de camping și ia cu tine alimente uscate și foarte hrănitoare, pe care nu trebuie să le gătești în prealabil;
  3. Lasă acasă DSLR-ul și ia cu tine „săpuniera” pentru fotografii (știm, dacă ai un DSLR, o să-ți fie greu să faci asta);
  4. Cumpără haine impermeabile pentru stratul exterior de îmbrăcămine, pentru a nu fi nevoit să cari pe traseu o mulțime de schimburi de haine.

Citește și: 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*