După 9 ani consecutivi, în care a organizat, la Bușteni, o etapă de Cupă Mondială de Escaladă pe Gheață, România nu se mai află printre țările care vor găzdui competiția.

Federația Internațională de Alpinism și Escaladă a făcut public calendarul pentru 2015 al Cupei Mondiale de cățărare pe gheață. Țările care vor găzdui cele cinci etape sunt Coreea de Sud, Elveția, Italia, Franța și Rusia.

Orașul Bușteni intră, încă o dată, în atenția publicului, după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat, miercuri, Parchetul de pe lângă judecătoria Sinaia în vederea cercetării primarului din Bușteni, Emanoil Savin, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI, Emanoil Savin a semnat, în calitate de primar, un contract de parteneriat privind organizarea Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheață din 2011, în baza căruia cazarea și mâncarea pentru organizatorii și arbitrii locali au fost asigurate de firma la care edilul este asociat, iar soția sa este administrator.

În baza contractului, primăria a achitat către firma respectivă suma de 8.000 de lei. Potrivit dispoziţiilor art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, „Primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

 

20a   Citește și: Cum poți raporta tăierile ilegale de păduri

 

20b   Citește și: FOTO-VIDEO: 550 de hectare de pădure, plantate de un singur om

 

20c   Citește și: VIDEO: Groapă imensă de gunoi, pe Muntele Giumalău

 

Comments

comments

2 Responses

  1. Capcha

    Lucrurile nu stau chiar asa! Exista termen pana in toamna sa se poata adauga si etapa din Romania.

    Răspunde
  2. emtraz

    Si am si eu o intrebare. Musai, numa’ la Busteni sa se faca? In tara asta , nu se poate si altundeva?

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*