Utilizatorii de internet pot urmări, live, urșii bruni din sanctuarul „LIBEARTY”, cea mai mare rezervație de urși bruni din lume.

Sanctuarul „LIBEARTY” a fost creat în urmă cu 12 ani pentru salvarea urșilor ținuți în captivitate, în condiții improprii, în grădini zoologice sau în „ferme” deținute de persoane fizice.

Proiectul a prins viață datorită implicării asociației „Milioane de prieteni”, în parteneriat cu World Animal Protection și Primăria Zărnești, care a concesionat terenul necesar, pentru o perioadă de 49 de ani, conform Agerpres.

De la deschidere și până în prezent, sanctuarul a ajuns să găzduiască 95 de urși și a devenit cea mai mare rezervație pentru urși bruni din întreaga lume.

În acest moment, 85 de urși trăiesc aici o viață liniștită. Ei se bucură de trei țarcuri mari, unde au fost amenajate piscine și bârloguri, care le oferă un habitat apropiat de cel natural.

Mai mult decât atât, cei care vor să privească urșii în mediul lor natural pot accesa o pagină de Youtube, unde sunt transmise imagini live din rezervația Libearty.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*