Trasee din Bazinul Văii Geoagiului au fost remarcate în weekend-ul ce tocmai a trecut. 2015 este al doilea an consecutiv când Consiliul Județean Alba organizează tabere de remarcare a traseelor turistice.

În perioada 13-14 iunie, a fost organizată o tabără de remarcare a traseelor turistice în satul Ardeu, din Munții Metaliferi. Cei 35 de voluntari au restaurat traseele turistice care fac legătura între județele Alba și Hunedoara, cu scopul de a le omologa și de a crește siguranța turiștilor pe munte. Printre voluntari s-au numărat și membri ai asociațiilor de turism montan Ecouri Verzi Cluj Napoca, Albamont Alba Iulia, Kogaion Orăștie și Trascău Corp Zlatna.

Cele două trasee remarcate nu sunt foarte cunoscute, dar ajută la explorarea Cheilor spectaculoase ale Bazinului Văii Geoagiu. Primul dintre trasee pornește din Zlatna, continuă prin Cheile Cibului, satul Ardeu și Cheile Măzii și a fost marcat cu cruce roșie. Cel de-al doilea drum leagă între ele Cheile Cibului, Cheile Glodului și satul Ardeu și a fost marcat cu triunghi roșu, potrivit alba24.ro.

De asemenea, cei 35 de voluntari au montat 14 stâlpi și 33 de indicatoare turistice. Întreaga acțiune de remarcare s-a desfășurat sub îndrumarea unei echipe formate din trei salvamontiști, care au avut la îndemână echipament specific, o mașină de teren și două ATV-uri.

CJ Alba va continua să mai organizeze și alte tabere pe parcursul acestui an. Potrivit reprezentanților Serviciului Turism CJ Alba, acestea vor avea loc în comuna Întregalde, între 9 și 12 iulie, în Rimetea, Scărița, Belioara și satul Bucium.

Citește și: Ziua Canionului 7 Scări: Traseele din Piatra Mare vor fi ecologizate

Citește și: Noi investiții în Piatra Craiului: Un muzeu unic în România și patru noi trasee turistice

Citește și: Trasee remarcate în Munții Făgăraș

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*