Pe 27 februarie 2016, la Uricani, cei mai curajoși schiori și snowboarderi vor lua startul în singura competiție de hike și ride din România, „Red Bull Oslea Hiride”. Concurenții își vor demonstra atât calitățile atletice, cât și rezistența în parcurgerea, cu echipamentul în spate, a unui traseu greu accesibil.

Ajunsă, în 2016, la cea de-a cincea ediție, „Red Bull Oslea Hiride” va aduna la start peste 130 de iubitori ai sporturilor albe. Iar dacă până acum nu ai participat, 27 februarie poate fi ziua în care iei parte la aventura montană din Masivul Oslea, Munții Vâlcan. Înscrierile au fost deschise pe 1 decembrie, iar formularul se găsește AICI.

De menționat că, la câteva zile de la deschiderea înscrierilor, formularul pentru categoria Open nu a mai fost accesibil, pentru că au fost ocupate toate locurile. Însă, din cauza nerespectării condițiilor concursului, 14 locuri au fost eliberate. Astfel că, cine dorește să se înscrie la categoria Open, poate să facă acest lucru pe 17 decembrie, de la ora 21.00.

Ce este „Red Bull Oslea Hiride” 2016?

Pe de o parte, o cursă clasică de freeride schi și snowboarding, în care trebuie să impresionezi membrii juriului prin linii corect executate şi trick-uri spectaculoase care să te propulseze pe podium. Coborârea are aproximativ 1,4 km, iar înclinaţia versantului este de aproximativ 45˚. În zona golului alpin, terenul prezintă elemente de stâncă, iar odată cu coborârea, acesta se întrepătrunde cu zona de pădure, ceea ce face cursa şi mai dificilă.

Pe de altă parte, competiția presupune parcurgerea unui traseu de 3,5 km, cu plecare de la cota 1.300 m, până la nivelul crestei, la 1.940 m. O misiune destul de dificilă, având în vedere frigul, greutatea echipamentului, dar şi zăpada, care face zona şi mai greu accesibilă.

Mai jos aveți un video cu probele din edițiile anterioare ale competiției:

Secțiunile „Red Bull Oslea Hiride” 2016

Concursul este împărțit în două secţiuni – Snowboard şi Schi, fiecare cu patru categorii – Feminin Open, Masculin Open, Feminin Pro şi Masculin Pro. Categoria Open se adresează concurenţilor cu nivel mediu, iar categoria Pro se adresează concurenţilor profesionişti, care s-au clasat pe podium la ediţiile anterioare „Red Bull Oslea Hiride” sau la alte competiţii similare. De menționat și că, la această competiție, pot participa numai persoane care au împlinit vârsta de 18 ani până la data de 1 februarie 2015, inclusiv.

Mai multe informaţii, precum şi regulamentul competiţiei sunt disponibile pe site-ul oficial al Red Bull.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*