Angajații Direcției Silvice Suceava verifică, în această perioadă, peste 43.000 de hectare de pădure, în cadrul controlului anual al regenerărilor.

Silvicultorii suceveni sunt mobilizați la nivelul întregului județ, într-o amplă acțiune de control al regenerărilor, atât în fondul forestier de stat pe care îl administrează, cât și pe suprafețele de pădure proprietate privată, pe care le administrează în baza contractelor încheiate, conform Monitorului de Suceava.

În total, suprafața vizată depășește 43.000 de hectare, iar măsura a fost dispusă de șeful Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

„Controlul anual al regenerărilor este o lucrare tehnică de o deosebită importanță, prin care se determină starea regenerărilor și se stabilesc măsurile necesare în vederea dezvoltării normale a acestora, până la realizarea stării de masiv. Scopul controlului regenerărilor este de a determina reușita acestora și modul în care acestea s-au dezvoltat, precum și de a stabili lucrările ce trebuie executate în continuare, în vederea realizării compoziției țel, prevăzute în documentațiile tehnice”, a declarat șeful silvicultorilor suceveni, Sorin Ciobanu, conform sursei citate.

Toate suprafețele regenerate pe cale naturală, mixtă sau artificială, care nu au realizat starea de masiv reprezintă ținta controlului anual. Starea de masiv reprezintă momentul din care o regenerare se poate dezvolta independent, fără a mai necesita lucrări de completări și întrețineri.

 

   Citește și: Greenpeace și Bankwatch au salvat 59 de hectare de pădure din Gorj

 

   Citește și: FOTO-VIDEO: 550 de hectare de pădure, plantate de un singur om

 

   Citește și: Țapinarii, obligați prin lege să dețină un smartphone cu abonament de date

 

Comments

comments

One Response

  1. bogdanescu

    eu nu stiu ce si cum controleaza silvicultorii padurile, dar la cate camioane cu lemn circula intre campulung moldovenesc, vama si gura humorului mie imi pare ca furtul e mai in floare ca niciodata!

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*