Patru cranii şi mai multe fragmente osoase au fost descoperite în apropiere de Cabana Susai din Predeal de un grup de căutători de metale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Judeţeană Braşov, poliţiştii din staţiunea Predeal au fost sesizaţi, duminică, în jurul orei 14.30, de faptul că în zona cabanei Susai au fost găsite mai multe fragmente osoase de origine umană.

Astfel, la aproximativ 100 de metri de cabană, în pădure, patru persoane care au desfăşurat activităţi de detecţie a metalelor au făcut săpături şi au găsit osemintele.

Poliţiştii au identificat patru cranii şi mai multe fragmente osoase, cu un grad ridicat de degradare, îngropate la o adâncime de până la un metru. Totodată, poliţiştii au găsit în jurul osemintelor mai multe fragmente de obiecte militare degradate (bocanci, catarame, nasturi metalici), precum şi tuburi de cartuşe inscripţionate 1916.

Se presupune, astfel, că rămăşiţele sunt ale unor soldaţi care au luptat în Primul Război Mondial. Rămăşiţele au fost ridicate de poliţişti şi transportate la Serviciul de Medicină Legală al Judeţului Braşov.

Poliţiştii vor continua săpăturile în zona respectivă, împreună cu autorităţile competente, mai ales că echipa de căutători de metale pare să fi descoperit un adevărat izvor istoric.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*