Când auzim de Gărâna, ne gândim imediat la Festivalul de Jazz, care a ajuns deja la cea de-a XVIII-a ediție. Însă în zona Munții Semenicului-Gărâna-Brebu Nou, turiștii și pasionații de mișcare în aer liber, deopotrivă, sunt atrași și de competițiile sportive care au loc aici, an de an.

În perioada 2-3 august, Gărâna devine locul ideal pentru a pedala, datorită competiției Semenic MTB Fest, ajunsă la cea de-a II-a ediție.

Chemarea este adresată tuturor bicicliștilor pasionați de mountain biking, indiferent de experiență și vârstă. Organizatorii au pregătit atât trasee scurte și spectaculoase, cât și trasee de lungă distanță.

Vă puteți înscrie până pe 25 iulie, la următoarele categorii, în funcție de gen și dificultatea traseului: Cross Country circuit (XCO) – traseul “expert” (peste 19 ani) – A1 30-35 km, Cross Country circuit (XCO) – traseul “amator”(peste 19 ani) – A2 20-25 km, Cross Country iniţiere* – traseul “14 – 18 ani” – A3 12-16 km, Cross Country iniţiere* – traseul “sub 13 ani” – A4 3-5 km și Lungă Distanță – maraton MTB 43 km (peste 19 ani). Mai multe informații despre eveniment găsiți pe site-ul Semenic MTB Fest sau pe pagina de Facebook Sport Natură Sănătate.

Gărâna este un sat de vacanță numit și Wolsberg, așezat pe o munchie de deal la 935 de metri altitudine, într-un peisaj dominat de silueta Semenicului, în județul Caraș-Severin, la 30 de kilometri de Reșița. Se remarcă prin arhitectura specifică satelor germane de munte, așezarea fiind locuită, odinioară, de o populatie originară din Munții Sudeți ai Cehiei.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*