Un vechi proverb românesc spune să-ți faci iarna car și vara sanie. Dacă ești înțelept. Chiar dacă vara a trecut, putem încerca să aplicăm în sport această mostră de înțelepciune populară. Iar dacă știi că ești pasionat de schi, ai putea începe pregătirea fizică pentru pârtiile dificile, ușor-ușor, încă din septembrie.

Te întrebi, cumva, cum te poți pregăti pentru schiat, dacă afară nu-i zăpadă, iar temperaturile sunt, încă, aproape de caniculă?

Păi, să vedem:

  1. Trail running

Alergarea în pantă, în rampă și pe poteci sinuoase te ajută să-ți îmbunătățești echilibrul și să pui la muncă mai multe grupe musculare decât alergarea pe asfalt. În plus, alergarea montană este, în general, mai blândă cu genunchii și cu gleznele tale decât alergarea pe suprafețe foarte dure. Cu o singură condiție: să nu-ți lipsească aceste piese de echipament de alergare din garderoba ta de sportiv.

2. Ciclismul montan

Mountain bikingul poate fi singurul sport care să te facă să te simți ca pe pârtie, în sezonul cald. Ciclismul îți antrenează foarte bine musculatura picioarelor, cu un impact minim asupra genunchilor. În plus, reprezintă și un exercițiu aerobic perfect, care combină anduranța cu efortul mare pe durată scurtă, la fel ca schiatul.

3. Drumețiile montante

Evident, drumețiile nu puteau lipsi din lista de recomandări pentru pregătira ta pentru sezonul rece. Tonusul muscular se păstrează la un nivel ridicat, iar temperaturile ceva mai scăzute de la altitudini ridicate îți pregătesc, încetul cu încetul, plămânii pentru aerul rece din timpul iernii.

4. Deplasarea pe role

Mișcările pe care le faci atunci când „mergi” cu rolele sunt foarte asemănătoare, spre exemplu, cu cele de schi fond. Ai încercat să te deplasezi pe role către locul de muncă? Cu timpul, pe măsură ce devii tot mai bun la mersul pe role, ai putea avea surpriza să ajungi mai repede la destinație în acest mod decât cu mijloacele de transport în comun.

Ce zici?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*