Când munţomanii se întorc de pe trasee și luna se-arată deasupra munților Bucegi, distracția se mută în fața scenelor: teatru, filme și concerte care nu te lăsa să te retragi la cort prea curând, plus două competiții sportive. Cinci zile la rând.

Festivalul ”Padina Fest” revine şi în acest an, între 23 și 27 iulie, la aceeaşi altitudine de 1.500 de metri, unde a adunat, începând cu anul 2010, muzica, activităţile eco şi aventura: pe platoul Padina din munţii Bucegi.

A cincea ediție ”Padina Fest”

În cele cinci zile de festival, concertele vor fi susținute de trupe care nu mai au nevoie de nicio prezentare: Șuie Paparude, Implant Pentru Refuz, Grimus, ROA, Valerinne, The Case, Țapinarii, Vrelo (Serbia), Wordly Savages (Canada, Serbia, Anglia) și Lola Marsh(Israel) sunt doar o parte din line-up-ul ”Padina Fest”. Mai multe informații despre programul muzical din fiecare zi găsiți pe pagina Padina Fest.

Pe lângă serile muzicale, pasionații de aventură se pot bucura de o mulţime de activităţi în aer liber: căţărare pe stâncă, rapel, tiroliene şi megatiroliene, workshopuri de istoria armelor sau se pot relaxa la terasele cu hamace, saci de iută şi umbră. În plus, organizatorii aduc, pentru al patrulea an consecutiv, Maratonul Bucegilor, o întrecere sportivă cu două probe independente, Trail Running și MTB Cross-country. Ambele competiții se adresează atât amatorilor, cât şi competitorilor experimentaţi, fiecare având câte un traseu lung şi unul scurt.

Proba de Trail Running de la Maratonul Bucegilor

Această probă vine cu doua trasee noi pentru ediția 2014: traseul lung  (26 de kilometri și 1.010 metri diferență de nivel) și traseul scurt (16 kilometri și 690 de metri diferență de nivel).

Proba, care se va desfășura în 26 iulie, îi va purta pe participanți prin Valea Ialomiței, la Cabana Horoabe, la Schitul Peștera, pe cheile Urșilor, la Cascada Obârșia Ialomiței, la Cabana Omu, la Sfinx, la Cabana Babele și până la Piatra Arsă.

Categoriile la care vă puteți înscrie până în 22 iulie sunt: Elite sau Amatori, cu precizarea că ultima categorie se împarte pe criterii de vârstă (sub 18 ani, 18-29, 30-39, 40-49, 50+).

Proba de MTB Cross-country de la Maratonul Bucegilor

La proba de MTB, ce se va ține pe 27 iulie, organizatorii au păstrat traseul lung din edițiile precedente, noutatea editiei din acest an fiind introducerea unui nou traseu, mai scurt.

Traseul lung are 38 de kilometri, cu 1.030 de metri diferență de nivel, iar traseul scurt are 29 de kilometri, cu 780 de metri diferență de nivel.

Categoriile la care vă puteți înscrie sunt aceleași de la proba de trail.

Comments

comments

One Response

  1. Ora Exacta

    Navigand pe netul din Romania uite ca am nimerit pe pagina dvs..
    Nu pot sa nu remarc ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de pe acest sait si
    va urez cat mai mult succes!

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*