Opt turiști, surprinși de furtună în Parâng

Opt turiști nu au ținut cont de vremea capricioasă și au rămas blocați mai bine de patru ore, sâmbătă după-amiază, pe masivul Parâng, după ce au fost surprinși de o furtună puternică. Când și-au dat seama că se află în pericol, oamenii au sunat la Salvamont. În ajutorul grupului de opt persoane, printre care se număra și un copil, au plecat salvamontiștii din Gorj. Aceștia au reușit să ajungă destul de repede în zona unde se aflau turiștii, în ciuda vântului puternic și a ploii.

„Au avut marea șansă să aibă un loc unde să se adăpostească, nu au existat probleme de hipotermie”, a declarat șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Cei opt turiști au ajuns, în siguranță, în stațiunea Rânca, potrivit ziare.com.

Doi olandezi, salvați cu elicopterul de pe Făgăraș

O altă operațiune de salvare s-a desfășurat în muntii Făgăraș. Doi olandezi, în vârstă de 21, respectiv 22 de ani, au fost recuperați, duminică, de pe creasta munților Făgăraș. Cei doi pasionați de munte au urcat, sâmbătă, pe vârful Negoiu, însă pe creastă, celui mai tânăr i s-a făcut rău, acuzând dureri abdominale.

„Eram împreună când i s-a fă­cut rău. Îl durea foarte tare ab­domenul. Am sunat imediat du­pă ajutoare. Sper să putem ple­ca împreună acasă”, a spus prietenul turistului bolnav, Ni­colay Crijns.

 În urma solicitării prin 112, cei șapte salvamontiştii și cei trei jandarmi montani ajunşi la faţa locului au stabilit că transportul pînă la baza muntelui ar dura mai bine de nouă ore, aşa că au chemat un elicopter. În jurul orei opt dimineața, olandezul de 21 de ani a fost dus cu targa până într-o zonă de platou, de unde a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, aflându-se în stare gravă.

 

   Citește și: Pădurile, în pericol. Doi parlamentari vor să legalizeze ”Marea defrișare”

 

   Citește și: Cum te-ar putea costa o floare 5.000 de lei

 

   Citește și: Alpinist decedat, găsit după 32 de ani

 

Comments

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*