O poezie scrisă de Octavian Goga se deschidea cu versul ”munții noștri aur poartă”. Nu știm cu exactitate cât aur avem în formațiunile muntoase din țară, dar peisajele crestelor sunt de-a dreptul prețioase. Cel puțin așa reiese din proiectul ”Minunile sălbatice ale Europei” al publicației National Geographic, unde Piatra Craiului și Cheile Bicazului stau la loc de cinste.

Potrivit ivisit.ro, mai mulți fotografi din Europa au participat, de curând, la un proiect care își propunea să arate locurile unde frumusețea naturii nu a fost modificată semnificativ de intervențiile umane. Fotografiile din cadrul proiectului au scos la iveală peisaje montane spectaculoase, de la masive montane la chei maiestuoase, precum și speciile sălbatice ce trăiesc în zonele respective.

Imaginile din Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș și din Parcul Național Piatra Craiului au fost realizate de fotograful Cornelia Dörr. Alături de cele două zone montane din România, National Geographic a publicat imagini și din Elveția, Grecia, Finlanda, Muntenegru, Islanda, Italia, Rusia, Spania, Franța și Danemarca.

 

  Citește și: Maramureșul, în topul National Geographic al destinațiilor de vacanță pentru 2015

 

  Citește și: O fotografie realizată de un român în Munții Rodnei, publicată de National Geographic

 

  Citește și: 20 de fotografii fascinante care o să te facă să mergi, din nou, pe munte

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*