Munții de pe spatele nostru. Trupuri care spun povești pe întuneric

Munți la apus, munți sub clar de lună, munți în lumina fulgerelor, munți în strălucirea aurerelor boreale. Toate acestea sunt picturi fluorescente realizate de fotograful John Poppleton pe trupuri de femei.

John Poppleton este un fotograf american cu peste 20 de ani de experiență în domeniu, specializat în picturi fluorescente de-a dreptul senzaționale. Colecția sa „Black Light Bodyscapes”, care combină frumusețea formelor feminine cu splendoarea naturii, se bucură de mare succes în rândul iubitorilor de artă.

„Black Light Bodyscapes” reprezintă o serie de scene din natură, vopsite direct pe spatele unor modele de sex feminin, cu pigmenți fluorescenți. Modelele sunt apoi fotografiate sub lumina neagră (ultraviolete), pentru a produce efecte vizuale incredibile.

Totodată, în unele picturi, „pânza” nu înseamnă numai spatele modelului, ci și mâinile, picioarele sau fața celei ce pozează. În altele, Poppleton folosește două sau trei modele pentru a realiza un peisaj. Motivul este, potrivit My Modern Met, acela de a scoate în evidență formele modelelor sale, pentru a sugera esența feminină a Mamei Natură.

„Am venerat întotdeauna minunea frumuseții ce se găsește în natură. Sunt inspirat de culorile și texturile apusurilor. De emoția și anticiparea următorului fulger, cu pulsul puternic pe care mi-l provoacă. De cascadele maiestuoase,  care subliniază crestele munților în lacurile de la poalele lor. De la ademenirea stranie a Luminilor Nordului la arta cosmică ce poată fi văzută în tot universul”, susține John Poppleton.

Nudurile și experiența spirituală

John Poppleton explică faptul că, deși nu îl deranjează frumusețea corpului uman „portretizat cu gust” în artă, preferă să se limiteze la a arăta trupuri în „nuduri implicite”, pe care le numește „nuduri modeste”.

De asemenea, fotograful american adaugă și că lumina neagră îi oferă mai multă libertate atunci când face fotografii, pentru că pictură lasă impresia că modelele poartă un costum care are nevoie doar de puțină editare.

„Am fost mereu fascinat de luminile negre, de frumusețea corpului uman, de lumea care mă înconjoară și de abilitatea de a creea și de a mă exprima prin artă. Mi-am dorit ca picturile mele să semene cât mai bine cu o fotografie, având în vedere experiența mea ca fotograf. Într-un studio întunecat, pictez cu vopsea UV, ceea ce mă face să simt că pictez cu lumină, la propriu. Din perspectiva artistului, devine o experiență ireală, chiar spirituală”, spune John Poppleton pe blogul său.

Mai sus aveți o partea din colecția sa, cu frumusețea inedită a naturii, în peisaje care au puterea de a vrăji orice iubitor de munte.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*