Dacă îți faci planuri de vacanță, însă bugetul nu-ți permite să ajungi în Japonia, Jamaica sau Myanmar, atunci ar trebui să afli că National Geographic recomandă, în lista celor mai bune 20 de destinații de vacanță pentru 2015, și o regiune din România – Maramureșul!

“În acest colț îndepărtat al României, viața se desfășoară în funcție de anotimp, vreme și tradiții. În fiecare dintre cele cinci văi, râurile șerpuiesc printre câmpurile ticsite cu căpițe de fân, iar oamenii trăiesc de sute de ani după aceleași reguli. Viața modernă și-a făcut, totuși, simțită prezența într-o anumită privință: traseele pentru biciclete, care le oferă turiștilor ocazia de a descoperi regiunea într-un ritm molcolm, adecvat modului de viață maramureșean. În Maramureș, descoperi lumea lemnului: uneltele din gospodării, porțile, gardurile, casele, toate sunt făcute din lemn. Bisericile din lemn datând din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, incluse în patrimoniul UNESCO, spun povești legate de credință, glorie, sfinți și păcătoși, păcate și pedepse. Iar crucile din lemn, viu colorate, din Cimitirul Vesel de la Săpânța îi râd în față morții, celebrând imortalitatea prin epitafurile sale mucalite”, a scris Pancras Dijk, autorul articolului, despre experiența sa turistică în Maramureș, potrivit ivisit.ro.

De asemenea, în articol, Pancras Dijk explică și care este perioada ideală pentru a vizita Maramureșul, în funcție de activitățile preferate ale turiștilor: ”Mai-Iunie pentru peisajele cu flori sălbatice, Iulie-Septembrie pentru drumeții, Septembrie pentru activitățile agricole de recoltat”. Totodată, autorul articolului oferă și informații utile despre posibilele locuri de cazare, restaurante și suveniruri care i-ar încânta pe turiști, precum și ce cărți ar putea să citească despre această zonă.

Nu în ultimul rând, Dijk îi avertizează pe turiști să nu fie descurajați dacă vor găsi bisericile din lemn închise, ci să spună unui localnic că vor să viziteze interiorul lăcașului, iar cel ce deține cheia bisericii va veni să le deschidă ușa.

”Petrece o noapte în satul Breb și privește cea mai frumoasă Cale Lactee din câte ai văzut vreodată”, a mai spus autorul articolului din National Geographic.

 

   Citește și: Izvorul Roșu din munții Rodnei: Legendă sângeroasă, sub streașina muntelui

 

   Citește și: Plantă rară din Munții Rodnei, redescoperită după 100 de ani

 

   Citește și: O fotografie realizată de un român în Munții Rodnei, publicată de National Geographic

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*