Alpiniștii Justin Ionescu și Gina Bădescu vor să urce pe Everest. Alpiniștii au plecat, vineri, spre Kathmandu, Nepal.

„#EverestPentruRomânia continuă și în 2018. Plecăm în seara aceasta spre Kathmandu, Nepal, având din nou ca destinație Everestul. Alături de sportiva Gina Badescu, vom încerca atingerea celui mai înalt vârf al planetei, reușita unei astfel de provocări reprezentând performanța de a fi prima ascensiune feminină românească pe Everest”, a scris alpinistul Justin Ionescu pe pagina sa de Facebook.

„Este de departe cel mai important proiect inițiat până în acest moment de mine, ca antrenor în cadrul Alpin Club Carpatic, divizia de alpinism “Carpatic Elite Mountaineering”. Voi avea responsabilitatea coordonării expediției sportivei Gina Bădescu către vârf și în siguranță pe drumul de întoarcere”, a adăugat Justin Ionescu.

Președintele Federației Române de Alpinism și Escaladă, Justin Ionescu, a urcat, la data de 16 mai 2017, pe Everest, pe partea sudică a masivului.

Justin Ionescu este alpinist din 1995. De la începutul anului 2015, este preşedintele Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă. De asemenea, Ionescu este primul alpinist român care a urcat două vârfuri de peste 8.000 de metri într-un singur an (Shishapangma – 8.027 m şi Cho Oyu – 8.201 m, ambele în 2014).

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*