Dacă zilele ți se par prea lungi și prea călduroase pentru trail-running, atunci venim cu o propunere care s-ar putea să ți se potrivească, mai ales dacă ești un alergător îndrăzneț și iscusit: Iorgovanu Night Run, un concurs nocturn de alergare montană, ce se va desfăşura în perioada 23-24 august, în zona Retezatului Mic.

Traseul va avea 15 kilometri de poteci accidentate, marcate cu bandă reflectorizantă, iar organizatorii susțin că 90% din drum este alergabil. Concurenții vor trece prin şase puncte de control, semnalizate cu balize luminoase industriale, asemănătoare celor folosite pe pistele de aeroport. De asemenea, organizatorii vor instala trei puncte de supraveghere ale Salvamont şi trei puncte de realimentare. Pe lângă acestea, vor fi supravegheate zonele cu potenţial ridicat de risc dintre check-pointuri.

Competiția va fi organizată pe trei categorii de vârstă (18/34, 35/49, 50+), dar și în funcție de gen, masculin și feminin. Informații despre taxele de înscriere și premiile puse în concurs pot fi găsite pe site-ul oficial Iorgovanu Night Run.

În întâmpinarea posibilelor pericole ce ar putea apărea în timpul cursei, Administrația Parcului Național Retezat a dat asigurări că traseul este sigur și nu sunt animale sălbatice în zonă.

”Zona în care se desfășoară competiția noastră nu prezintă pericol, iar respectivul traseu nu a fost propus spre închidere, a fost închis alt traseu din altă zonă a Retezatului Mic (Pârâul Plesa – Culmea Piule-Plesa – Șaua Scorota – Cabana Buta). Din punctul lor de vedere (al Administrației Parcului Național Retezat –n.r.), putem să desfășurăm competiția fără nici o problemă”, a declarat, pentru eMunte.ro, Kuszai Cristian, reprezentantul Iorgovanu Night Run.

Reprezentantul a adăugat că, la eveniment vor fi prezenți 12 salvamontiști ai Serviciului Salvamont Uricani, 5-6 jandarmi montani de la punctul de lucru Câmpul Lui Neag, dar și un echipaj SMURD.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*