Horia Colibăşanu pleacă în expediţie pe Everest, fără oxigen suplimentar și fără șerpași. El va pleca vineri către Himalaya.

Rezultatele testelor medicale făcute Horia Colibășanu au arătat că starea fizică a acestuia este cu 25% mai bună decât cea avută în urmă cu doi ani.

“Mă simt foarte bine şi a fost o veste extraordinară faptul că testele de efort confirmă că sunt în stare să urc pe Everest, cel mai sus, aşa cum mi-am propus, fără oxigen, fără şerpaşi. Sunt pregătit de această expediţie. Cu vreme bună pe munte, ascensiunea se va întâmpla aşa cum am planificat-o împreună cu partenerul meu Ralf Dujmovits (55, DE). Am finalizat ultimele pregătiri în ţară, mâncare, echipament, mă îndrept astăzi – 7 aprilie – spre Belgrad, de unde voi zbura spre Kathmandu, via Abu Dhabi”, a declarat Horia Colibăşanu, conform Digi 24.

Expediţia în Himalaya se va derula în mai multe etape. La sosirea în Kathmandu, Colibăşanu îşi va organiza echipamentul şi logistica necesare pe munte. După câteva zile, va porni cu un avion spre Lhasa, apoi se va deplasa către tabăra de bază.

Ziua de vârf, în funcţie de prognoza meteo, este programată în intervalul 18 – 22 mai 2017.

“Este una dintre cele mai importante expediţii pentru mine. Îmi spunea un prieten că dacă urci pe K2 fără oxigen şi şerpaşi, Everestul este floare la ureche fără oxigen. O să văd ce îi spun acestui prieten când mă întorc”, a adăugat Colibăşanu.

Anul acesta, are loc cea de-a 19 expediţie internaţională a lui Colibăşanu, Everest fiind al optulea vârf de peste opt mii de metri pe care sportivul doreşte să îl aibă în palmares.

Horia Colibăşanu are, în prezent, în palmares ascensiuni de succes pe şapte din cele 14 vârfuri montane de peste 8.000 de metri din lume.

”Succesul lui Horia Colibasanu pe Muntele K2 (8.611m) din Pakistan, fără oxigen suplimentar şi fără şerpaşi, în 2004, este considerată cea mai mare performanţă individuală din alpinismul românesc. Performanţa lui a rămas neegalată în România”, arată comunicatul citat.

Munţii pe care a urcat până acum Colibăşanu sunt: K2 (8.611m), Manaslu (8.163m), Dhaulagiri (8.167m), Shishapangma (8.027m), Annapurna (8.091m), Makalu (8.463m), Lhotse (8.516m).

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*