Alpinistul Horia Colibășanu va reprezenta România într-un proiect multimedia cultural intitulat Minspower. Mai exact, alpinistul este protagonistul un scurt-metraj leton ce va fi difuzat la începutul lunii iulie.

Horia Colibășanu este considerat cel mai bun alpinist de altitudine al momentului, fiind singurul român care a urcat cu succes trei dintre vârfurile de 8.000 de metri cu cea mai ridicată rată de mortalitate: Annapurna, K2 și Dhaulagiri. totodată, a cucerit, în premieră pentru România, cinci din cele șapte vârfuri de peste 8.000 de metri. De aceea, letonii s-au gândit la el atunci când au decis să realizeze o serie de filme scurte în fiecare țară membră UE.

“Încă din decembrie călătorim prin Europa. În fiecare țară filmăm o singură personalitate, iar din România l-am ales pe Horia pentru că este excepțional în ceea ce face”, a susținut Marta Kontina, unul dintre producătorii filmului, conform unei postări de pe blogul lui Horia Colibășanu.

Unde au avut loc filmările

Alpinistul timișorean a declarat, pentru eMunte.ro, că a primit propunerea letonilor în urmă cu trei săptămâni, iar filmările au durat o zi întreagă, de la ora 9:00 până la ora 20:00.

”Nu m-am pregătit în mod deosebit, pur și simplu ne-am întâlnit la Băile Herculane, unde am filmat câteva din antrenamentele mele obișnuite în perioada verii: bicicletă, înot, alergare și cățărare. Am fost pe valea Cernei, pasul Godeanu, lacul Prisaca și cascada Vânturătoarea”, a explicat Horia Colibășanu pentru eMunte.ro.

”Pura Vida/the ridge”

Horia Colibășanu nu este la prima experiență cinematografică. Alpinistul a fost protagonistul unui film documentar produs în Spania, “Pura Vida/the ridge”, premiat la Festivalul Internațional de Film San Sebastian. În “Pura Vida/the ridge”, Horia joacă rolul principal în cea mai amplă operațiune de salvare din istoria Himalayei (Annapurna 2008), în urma căreia a primit distincția “Spirit of Mountaineering” (Piolets d’Or, 2009), din partea British Alpine Club, cel mai prestigios club montan din lume.

Citește și: UPDATE. Alpinistul Horia Colibășanu și-a întrerupt expediția pe Manaslu

Citește și: Colibășanu va încerca o premieră mondială pe Everest

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*