FOTO. Zona Clarée, Franța: o destinație perfectă pentru drumeții montane

Franța adăpostește, în munții Alpi, un mic paradis al iubitorilor de drumeții. Clarée sau „Valea de Aur” (Golden Valley) este un loc uimitor, unde natura pare atent desenată de mâna unui pictor.

Clarée este o vale din Alpii Francezi, situată în apropierea orașului Briançon și a graniței cu Italia. Denumirea „Valea de Aur” este ușor de înțeles, după ce priviți fotografiile realizate acolo. Toamna, întreaga vale se „îmbracă” în auriu, roșu și portocaliu. Cei ce se încumetă să facă o drumeție în „Valea de Aur”, vor fi întâmpinați de peisaje montane feerice, lacuri și cascade spectaculoase, păduri minunate, iar din loc în loc vor descoperi și mici case izolate.

Clarée este vizitată anual de peste 600.000 de turiști, fiind cea mai vizitată regiune din zona Hautes-Alpes. Din acest motiv, din anul 1992, „Valea de Aur” din Franța a primit statutul de zonă protejată. Dacă explorați valea cu atenție, puteți observa pe ici-colo câte un vultur auriu, cerbi sau căprioare.

În plus, „Valea de Aur” este un excelent loc de practicare a diferite activități în aer liber. Cicliștii se pot bucura de o serie de trasee de mountain biking special amenajate, cei care își doresc să pescuiască o pot face de-a lungul râului Clarée și a altor lacuri montane, iar cei mai curajoși pot încerca pereți amenajați pentru escaladaă, potrivit camping-la-claree.com.

Thomas Tourral este fotograful care a imortalizat peisajele spectaculoase din „Valea de Aur”. Acesta mărturisește că merge anual în Clarée și că este unul dintre cele mai frumoase locuri din Franța, care merită vizitate și explorate, conform Bored Panda.

Citește și: FOTO. Un loc din România, în topul destinațiilor uluitoare de vacanță pentru străini

Citește și: Destinații de vacanță: cinci sate de munte de poveste

Citește și: Un sat din munții Apuseni ajunge la Paris, printr-un documentar fotografic de excepție

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*