FOTO. Un britanic despre munții României: „Locurile sunt absolut minunate, dar e multă mizerie”

Când simţi nevoia să evadezi din cotidian şi ai nevoie de un strop de aventură, poţi lua exemplul britanicul Mike Hudson. Acesta şi-a schimbat în totalitate stilul de viaţă şi a ales să străbată Europa de unul singur într-o dubiţă veche, pe care a numit-o Vandog.

Mike Hudson este de un an de zile numai pe drumuri. După ce și-a dat demisia de la locul de muncă, unde lucra ca inginer mecanic, și-a cumpărat o dubiţă de pe eBay și a pornit în aventura vieţii sale. Nu este uşor să renunţi la cei dragi și să te descurci de unul singur, dar Mike nu a regretat alegerea făcută și este încântat că a ajuns şi în România.

Hudson nu a fost dezamăgit de ceea ce a văzut în țara noastră. Dimpotrivă. Britanicul a rămas impresionat de munții din România, și în special de Transfăgărășan, despre care mărturisește că „l-a dat pe spate” și că „este cel mai tare drum din lume”. Cu toate că a ajuns în România în sezonul rece, cu puțin timp înainte ca drumul să fie închis, Mike este dornic să revină în țara noastră într-o vară, pentru a se bucura cum se cuvine de Transfăgărășan.

„Mi-au plăcut foarte mult munții și pădurile”, a spus britanicul, adăugând că pădurile de la noi sunt mult mai sălbatice spre deosebire de altele din Europa.

Întâlnirea cu un urs: „Ne-am privit unul pe altul timp de aproximativ 20 de secunde”

Într-o noapte, în timp ce explora munții Piatra Craiului, Mike a avut parte de o întâlnire neașteptată cu un urs. Dacă în mod normal, reacția imediată este să fugi cât de țin picioarele ca să eviți o posibilă întrevedere cu un alt urs, Mike a făcut exact contrariul și a pornit în căutarea altor urși. Din păcate, sau mai bine spus, din fericire pentru el, nu s-a mai întâlnit cu Moș Martin. În schimb, britanicul a văzut castele, semne de atenționare cu privire la urși și a putut admira peisaje montane spectaculoase.

„Cui nu îi place un munte frumos? Am văzut apusul din punctul cel mai înalt al drumului şi apoi am condus în întuneric. Am trăit un moment oarecum ireal când conduceam prin întuneric, nu mi-l pot explica. Cerul era uimitor, eram singur acolo, cu casa în spate, mă simţeam complet liber. Magic, aşa a fost”, a mărturisit Mike într-un interviu pentru TOTB.

Din păcate, Mike s-a întâlnit și cu partea negativă a României, de care nu reușim să scăpăm. Pe scurt, nu a fost deloc încântat de gunoaiele aruncate pe jos.

„Ce nu mi-a plăcut deloc a fost mizeria. Am văzut atât de mulţi oameni aruncând gunoi pe jos, uneori în locuri absolut minunate. Nu pot să înţeleg acest comportament”.

Întrebat dacă s-ar mai întoarce pe viitor în România, Mike a oferit un răspuns afirmativ foarte hotârăt și a lăudat România pentru „locurile fantastice pentru camping gratuit” pe care le are.

În galeria de mai sus găsiți fotografii realizate chiar de Mike în călătoria sa în România. Dacă doriți să urmăriți întreaga sa aventura, îi puteți accesa blogul personal. Până în acest moment tânărul a ajuns în: Marea Britanie, Franţa, Spania, Portugalia, Elveţia, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Grecia.

Citește și: O americancă, despre Sinaia: Cum de nu am știut de acest loc?

Citește și: FOTO. Fotograf englez, despre România: Munții sunt cufundați în mitologie

Citește și: INTERVIU. Un francez promovează România pe Facebook: Prima lui dragoste, Bâlea-Lac

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*