Din februarie 2015, un nou sport paralimpic va fi adus în România. Fundaţia Motivation va organiza o tabără de sit-schi, pe modelul celei care are loc, în aceste zile, în Austria.

În prezent, doi beneficiari ai fundaţiei, Fănică Dârlău și Florin Mândru, antrenați de Cristi Voinescu și asistați de Adrian Petcu participă la o tabără de pregătire în Austria. Se poate vorbi cu entuziasm despre acest sport, lui Fănică Dârlău i-a trebuit o zi de antrenamente la schi, în scaun rulant, ca să reușească o primă coborâre, informează coordonatorii fundaţiei pe pagina de Facebook.

Sporturile paralimpice își au originea în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Câteva cazuri importante care au dus la deschiderea sporturilor și pentru cei mai puțini norocoși rămân în memoria colectivă. Dintre aceste, cel mai important s-a petrecut în 1948, când Ludwig Guttman, o figură cheie în istoria sportul paralimpic, a organizat, la Stoke Mandeville, în Anglia, prima competiție sportivă pentru iubitorii de schi care suferiseră de pe urma conflagrației. Ulterior, prima competiție paralimpică organizată în sezonul rece a fost în Suedia, în 1976.

La Jocurile Paralimpice de la Soci, din 2014, România a avut un singur sportiv: este vorba de Laura Văleanu (24 de ani), care s-a calificat în competiţia de la Soci datorită rezultatelor înregistrate la Campionatul Mondial de schi alpin de la La Molina (Spania), cu locul 8 în proba de slalom și 9 la slalom uriaș.

Mai jos aveți câteva imagini de la tabăra din Austria, pe modelul căreia se va face și cea de la noi din țară:

Foto: Fundația Motivation Romania
5 articol(e) « 1 de 5 »

 Citește și: Ziua Mondială a Zăpezii: Stațiunile vin cu oferte atractive și lecții gratuite de schi

 

 Citește și: Preţuri derizorii. Unde este de trei ori mai ieftin să schiezi decât pe Valea Prahovei

 

 Citește și: Accident la schi, în Ceahlău: 112 NU a anunțat Salvamontul

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*