Știm că ai noștri Carpați sunt de o frumusețe copleșitoare, dar oare frații lor mai mari, din Slovacia și Polonia, au moștenit aceeași strălucire?

La această întrebare, răspunsul ar putea veni de la o fotografă de origine poloneză, Julita Chudko, o montaniardă pasionată de imagini. Pe blogul ei, tânăra a adunat o serie de fotografii făcute în munții Tatra, iar cadrele surprinse de ea au apărut și în publicația Bored Panda.

Despre munții Tatra știm că reprezintă sectorul cel mai înalt al lanțului montan carpatic. Aceștia se întind pe teritoriul statelor Slovacia și Polonia, cea mai mare parte fiind, însă, în cea dintâi. Cel mai înalt punct din munții Tatra este vârful Gerlachovský, cu o altitudine de 2.655 m din partea slovacă. În Cuaternar, o mare parte a acestor munți a fost acoperită de ghețari montani. În urma acțiunii morfologice au rezultat forme de relief specifice, precum văile sub forma literei U, circuri glaciare și morene.

Sunt munții Tatra cel puțin la fel de frumoși ca munții Carpați din România? Imaginile din galeria foto de mai jos vorbesc de la sine:

Foto: http://julitachudko.pl/o-mnie/
22 articol(e) « de 22 »

 Citește și: FOTO. Piscurile munților, admirate de Ceaușescu. Cum arătau, pe atunci, stațiunile montane

 

 Citește și: FOTO. Canionului din Tolbachik: Frumusețea ascunsă din munții rusești

 

 Citește și: FOTO: Munţii-curcubeu din China, o minune geologică de o rară frumuseţe

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*