FOTO. Enigma din Himalaya. Turnurile bizare despre care nimeni nu știe cum au apărut

Munții Himalaya ascund legende și enigme încă neelucidate. Printre aceste enigme se numără și turnurile misteriose din zone precum Kham, o regiune din Tibet, și Sichuan, din sud-vestul Chinei.

Motivul pentru care vorbim de turnuri misterioase este faptul că nu există nicio menționare despre aceste construcții în documente, cronici chineze sau jurnale vechi de secole. În provincia Sichuan, în special în regiunile locuite de minorități (non-Han) există aproximativ două sute cincizeci de turnuri tibetane unice. Turnurile din piatră au o înălțime de aproximativ 60 de metri, iar unele dintre ele prezintă o structură în formă de stea.

Cercetătorii sunt de părere că aceste turnuri au o vechime de 500-1800 de ani, dovadă stând structura acestora din lemn. „Vârsta” edificiilor a fost descoperită de o cercetătoare franceză prin testarea cu carbon. Istoricii susțin că aceste construcții au apărut în perioada dinastiei Ming (1368 – 1644) și că aveau ca scop prezentarea poziției sociale a familiei care îl construia. Potrivit site-ului messagetoeagle, mai există un motiv pentru construirea turnurilor. Se pare că edificiile au fost folosite ca turnuri de semnal.

Legende ale turnurilor din Himalaya

Ca orice edificiu vechi de sute de ani, și turnurile din Himalaya au legendele lor. Pe de o parte, localnicii cred că aceste turnuri fac parte dintr-un regat antic al unei împărătese, denumită „Împărăteasa turnurilor”. De asemenea, mai este cunoscută și un mit mai macabru. Se spune că turnurile erau folosite pentru realizarea unor ritualuri mortuare. În cadrul ritualului, „mortul este oferit ca hrană pentru vulturi, după un ceremonial religios în timpul căruia un prieten al familiei decedatului sfâşie în bucăţi cadavrul, pentru a putea să hrănească vulturii cu el”, potrivit evz.ro.

Citește și: TOP. 10 Lucruri pe care nu le știai despre Everest

Citește și: FOTO.  Avalanșa de la Bâlea-Lac, cea mai mare tragedie montană din România

Citește și: Expediția ”Kilimanjaro for Hope”: Casă pentru o mamă cu șapte copii

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*