FOTO. Cum arată, în interior, Refugiul Călțun, construit aproape în totalitate

Refugiul Călțun se află la o altitudine de 2.135 de metri în apropierea Vârfului Negoiu din Munții Făgăraș. Este cunoscut ca fiind cel mai înalt refugiu eco din Europa.

”Noul Refugiu Călțun (”Nautilus”) 🙂  Cel mai reușit refugiu de creastă din Carpați, construit din 90 încoace! O adevarată bijuterie alpină (chiar dacă are ceva din submarinul căpitanului Nemo)! Felicitări și mulțumiri proiectantului și constructorilor! Fie să ne bucuram de el câți mai mulți ani!”, a scris Roman Cornel pe pagina sa de Facebook.

Noul refugiu montan, realizat în mare parte din lemn, nu este în totalitate finalizat. Acesta a fost îmbrăcat în tablă, iar singurul lucru care ”ar mai putea face probleme” este turla din lemn.

Construit în toamna anului trecut, noul refugiu a luat locul unei construcții vechi de patru decenii. Mai multe detalii cu privire la ridicarea noului refugiu și declarații ale arhitectului Marius Miclăuș am scris AICI.

După instalarea acestui nou refugiu în toamna anului 2014, Adrian David, Șeful Serviciului Public Salvamont Sibiu a ținut să facă o serie de mulțumiri.

„Vreau să mulțumesc Consiliului Județean Sibiu, primăriilor din Cârța și Cârțișoara și nu în ultimul rând voluntarilor pentru sprijinul acordat în acest proiect. Este o realizare deosebită, cu design deosebit, care pe lângă protejarea turiștilor prinși pe munte de vremea rea sau de noapte, va fi și o bază pentru patrulele Salvamont care își desfășoară activitatea în timpul verii”, potrivit Agerpres.

Citește și: VIDEO. Care este povestea celui mai frumos refugiu montan din România

Citește și: TOP. 10 cabane montane pe care sigur le cunoști

Citește și: FOTO. Refugiul Solvayhutte de pe Matterhorn sfidează natura

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*