Dacă nu te-ai hotărât, deja, să petreci un weekend la munte, Asociația A.R.T. Fusion te invită, în perioada 26-27 iulie, la ceainăria ArCuB din București, să fii protagonist la Festivalul Schimbării.

Timp de două zile, Asociația A.R.T. Fusion și-a propus să îi facă pe oameni conștienți de faptul că fiecare dintre ei poate produce schimbări în bine în comunitatea în care trăiește și să îi încurajeze, în acest sens, să devină motoare ale schimbării.

Iar ”interactiv” și ”intrare liberă” sunt cuvintele cheie.

Vrei să afli mai multe informații despre consumerism, stil de viață sustenabil sau interdependențe globale? Atunci, poți fi GLOB-ACTOR la ateliere de educație globală.

Vrei să găsești soluții la probleme actuale? Atunci poți fi SPECT-ACTOR la piesele de Teatru Forum și Teatru Imagine. În cadrul acestor piese, oricine poate fi un actor al schimbării și se poate implica direct în modul în care ele se derulează, aducând propuneri de soluții pentru problema prezentată.

Vrei să vezi dincolo de aparențe? Atunci poți fi CITITOR la Biblioteca Vie. Nu vor fi orice fel de cărți, ci oameni față de care, poate, există unele prejudecăți și pe care altfel nu am avea ocazia să îi cunoștem. Prin Biblioteca Vie, oamenii sunt puși față în față cu prejudecățile și învăța că există frumusețe în diversitate. Printre Cărțile Vii pe care vei avea ocazia să le citești la Biblioteca Vie se află: persoană seropozitivă, hairstylist, psiholog, etc.

Vrei să fii pus față în față cu realitățile globale? Atunci poți fi CINE-SCHIMBĂTOR la serile de documentare.

Cei care doresc să se înscrie la ateliere, o pot face la adresa monicut@gmail.com.

Pe 26 iulie A.R.T. Fusion va proiecta, cu sprijinul Asociației DocuArt, documentarul „Speranțe la vânzare” (Hopes for sale). Filmul include interviuri cu fete din România care au fost vândute cu scopul de a fi exploatate sexual în străinătate sau în România.

În plus, pe 27 iulie, te vei putea uita la „Shady Side of Chocolate”, un documentar despre industria ciocolatei și munca infantilă.

Tot în cadrul Festivalului, participanții vor putea vedea expoziția „Planeta Pata Rât”, realizată de Dampo Photography, o incursiune în ceea ce presupune viața a peste 1000 de suflete care își câștigă existența adunând plastic și metal de pe groapa de gunoi a orașului Cluj-Napoca.

Intrarea este liberă, iar asta înseamnă un weekend ”cu de toate”. Totodată, poți susține proiectul pe GoGetFunding. Mai multe detalii vei găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Agenda Festivalului Schimbării:

11:00 – 14:00 – Atelierele de educație globală

14:00 – 18:00 – Biblioteca Vie

18:00 – 20:00 –Teatru Imagine (26.06) /Teatru Forum (27.07)

20:30 – Seara de documentare

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*