Bucegii nu reprezintă doar locul preferat de vacanță pentru zeci de mii de români, ci și o permanentă sursă de inspirație pentru cei pasionați de subiecte oculte.

Zvonurile conform cărora în zona munților Bucegi există o zonă energetică misterioasă sunt nenumărate. Atât localnicii, cât și o serie întreagă de cercetători au declarat, de-a lungul timpului, că ”centrul energetic” din Bucegi este cel mai puternic din România.

”Gura de Rai” din Bucegi

Munții Bucegi sunt unii dintre cei mai vizitați și apreciați masivi ai țării, atât pentru obiectivele turistice Sfinxul și Babele, dar și pentru zvonul conform căruia, în această zonă, organismul nu obosește. Un asemenea loc în apropiere de Peştera Ialomicioara, despre care localnicii cred că este un mediu benefic, cu caracter sacru, situat între cer şi pământ.

Una dintre teoriile despre zonă se bazează pe informația conform căreia masivul Bucegi a fost muntele sacru al dacilor, în timp ce alt mit prezintă această zonă ca fiind locul unde zeul geto-dacilor Zamolxe își găsea liniștea. O altă legendă se referă la prezența unui tezaur sfânt format din comori valoroase, îngropat de domnitori de-a lungul timpului în tunelurile subterane ale platoului Bucegi, conform ziare.com.

Explicația științifică a acestui fenomen a fost oferită în 1999 de Institutul de cercetători „Terra” din București. Potrivit site-ului esoterism.ro, cercetătorii au descoperit în subteranul munților Bucegi o zonă de aproximativ un kilometru pătrat, unde are loc o anomalie magnetică neobișnuită.

„Evident că am privit cu neîncredere fenomenul, la început. În timp însă am constatat, pe propria noastră piele, că el este real. Abia apoi am demarat investigațiile asupra acestui loc”, a declarat coordonatorul echipei și cercetător în domeniul fenomenologiilor de frontieră, Vasile Rudan.

Toate aceste zvonuri și teorii, legende și ipoteze nu au fost demonstrate cu rigurozitate din punct de vedere științific și nimeni nu știe cât de reale sunt, însă poveștile cu caracter ezoteric fac deliciul focurilor de tabără.

 

Citește și: Tunelul Izvor din Bucegi: Cale ferată, depozit de armament, oseminte de la 100 de muncitori

Citește și: Peisaje de basm. A fost deschis un nou obiectiv turistic în Bucegi

Citește și: Istoria întortocheată a Cabanei Mălăiești, primul adăpost din Munții Bucegi

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*