Proiectul de educație montană ”Și muntele e o școală”, inițiat de Asociația Montană Carpați, se va desfășura până la finalul anului școlar 2014-2015.

”Și muntele e o școală” a ajuns în 25 de şcoli din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Botoşani, Dolj, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui şi din municipiul Bucureşti. Astfel, aproximativ 1.400 de copii şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, au dobândit cunoştinţe despre drumeţia montană, printre care și echipamentul specific, rolul şi importanţa fiecărei piese, pregătirea rucsacului, reguli de conduită, alegerea traseului, marcaje turistice, dar și utilizarea şi interpretarea hărţii.

”Scopul proiectului este de conștientizare, informare a copiilor asupra valorii și necesității protejării naturii, promovare a mişcării în aer curat și practicarea sporturilor montane în deplină siguranță, o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber cu familia și prietenii – pe potecile muntelui”, se precizează într-o postare de pe pagina de Facebook a Asociației.

Început încă din 2008 în cadrul săptămânii “Şcoala Altfel”, proiectul de educație montană va continua până în iunie 2015 și este dezvoltat împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și în parteneriat cu KAUFLAND România. Mai multe detalii referitoare la proiectul de educație montană găsiți pe pagina de Facebook Asociația Montană Carpați sau pe platforma web a Asociației Montane Carpați.

 Citește și: Lăsați-vă copiii să nu mai fie grași. Muntele îi așteaptă

 

 Citește și: TEXT-ATLAS din 1904. Ce învățau copiii despre munte în urmă cu 110 ani

 

 Citește și: Educația montană în școli, pe tot parcursul anului școlar

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*