Menit să promoveze turismul în vestul Munților Zarandului, proiectul ”Ecoturism Montan” este o campanie derulată de organizația non-guvernamentală Condor Club Arad, în parteneriat cu Serviciul Public Județean de Salvamont ”Salvaspeo” Arad. 

Prin intermediul acestui program se dorește dezvoltarea infrastructurii ecoturistice din vestul Munților Zarandului, cu scopul de a practica drumeții montane și cicloturism. Sunt incluse în proiect o serie de activități precum remarcarea a 16 trasee turistice, pe o lungime de aproximativ 190 de kilometri. De asemenea, se vor imprima hărți turistice și se vor fixa indicatoare și panouri informative, conform taraluiandrei.ro.

Finanțat prin programul ”Țara lui Andrei”, ”Ecoturism Montan” își propune să dezvolte comunitățile din vestul Munților Zarandului. Ulterior, vor fi organizate activități turistice în șase regiuni administrative: Târnova, Șiria, Covăsâț, Păuliș, Ghioroc și Lipova.

Pe 14 martie 2015, în cadrul campaniei ”Ecoturism Montan”, s-a desfășurat un curs de prim-ajutor pentru profesorii preuniversitari din Arad, la sediul Societății Naționale de Crucea Roșie. Cei 26 de dascăli au învățat cum să acorde elevilor primul ajutor în caz de accident și au dobândit competențe de bază, pe care le pot pune în practică în situații de urgență ce pot apărea în excursiile la munte.

”Cursul a fost doar o parte din acțiunile programate a se derula în 2015 prin proiectul «Ecoturism montan»”, a declarat profesorul Dorel Gureanu, potrivit Glasul Aradului.

 

Citește și: Trasee Munții Apuseni: Munții Zarandului

Citește și: Cele zece porunci ale turismului montan

Citește și: A apărut prima hartă de cicloturism și MTB din România

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*