Mulți spun că de Paște nu se fac cadouri, ci se trimit sms-uri cu ”fie ca lumina…”.

Dacă nu contează darul, ci gestul, atunci haideți să facem cadouri greu de uitat. Cu cât sunt mai utile, cu atât cadourile sunt mai inspirate. Uitați, însă, de coșul cu vin, cozonac și bomboane de ciocolată. E un cadou banal și nu se potrivește celor ce practică sporturi montane. Și, mai ales, nu spune nimic despre cel ce oferă un astfel de dar.

În acest sens, noi vă sugerăm câteva idei de cadouri pentru cei dragi. Ideile trebuie adaptate în funcție de cel ce primește darul, dar și de cel ce oferă. Cadoul trebuie să-i placă celuilalt și să-i amintească de persoana care l-a oferit.

Lustra ciclistului

Folii rătăcite prin garaj? Numai bune pentru a face o lustră, dacă știți un sudor priceput. În afară de faptul că este o piesă de decor interesantă, se leagă și de această sărbătoare. ”Fie ca lumina să-ți fie în viteza a 10-a!”.

Cuierul schiorului

Schiurile vechi sau chiar un snowboard se pot transforma în cuiere de mare efect pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Nu aveți nevoie de un meșter pentru acest cadou, ci de mâini îndemânatice, suporturi de agățat și de o bormașină. Iar ca efect de Paște, poți scrie un mesaj pe spatele cuierului. Fiind lipit de perete, o să-l cunoască doar primitorul, așa că vă puteți lăsa imaginația să zburde.

Flori într-un bocanc

Dacă aveți prin debara o pereche de bocanci vechi pe care nici nu îi mai folosiți, dar nici nu vă lasă inima să îi aruncați, îi puteți transforma în ghivece pentru flori. Domnișoarele iubitoare de drumeții le vor aprecia cu siguranță, dacă respectați două criterii: 1. spălați bocancii înainte (ca să fim siguri că florile nu se vor ofili) și 2. nu oferiți flori protejate prin lege.

Bijuteriile iubitoarei de munte

Deoarece am ajuns la partea cu florile protejate de lege și cadouri pentru domnișoare îndrăgostite de natură, vă sugerăm să încercați bijuteriile hand made cu floare de colț (nu adevărate, ci artificiale) – fie că vorbim de cercei, lănțișor, inel, brățară sau chiar broșă. Puteți oferi, de asemenea, și pandantive cu un bocanc/rucsac/cort. Sau vă puteți gândi ce loc de pe munte îi place domnișoarei cel mai mult. Dacă aveți răspunsul, cumpărați un pandantiv cu marcaj turistic către destinația preferată.

Husă pentru cască

În cele mai multe sporturi montane e nevoie de cască. Numai că unora chiar nu le face plăcere să o poarte. În acest caz, n-ar fi o idee rea să le faceți cadou o husă pentru cască. Opțiunile ”de design” sunt multiple. Poate fi verde, albastră sau roșie, cu față zâmbitoare, coarne sau un personaj din Angry Birds, după cum i s-ar potrivit fericitului primitor. Mai multe modele puteți vedea AICI.

Apoi, detaliul care să aducă darul în spiritul Paștelui depinde de voi. Puteți să umpleți husa, de exemplu, cu ouă roșii sau iepurași de ciocolată. Sau cu bilețe pe care să scrie ”Știu că ai grijă de alimentația ta, prefă-te că ți-am oferit și un kg de ciocolată”.
Citește și: Exoscheletul, dispozitivul de mers pe jos. Cât costă și cum funcționează

Citește și: FOTO. Ce cred bărbații despre femeile care practică escalada

Citește și: Misterele din Munții Făgăraș: Templul Energiei veșnice și Piramidele dacilor

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*