Dacă nu ai fost până acum genul de montaniard care abia așteaptă să vină iarna pentru a pleca pe munte și te-ai mulțumit să hibernezi din octombrie până în mai, s-ar putea să-ți schimbi preferințele de drumeție. Motivul? Există cel puțin cinci motive pentru a pleca într-o drumeție pe timp de iarnă și a te bucura de farmecul potecilor înzăpezite:

  1. Explorezi cu mai multă ușurință mediul în care te afli

Pare ciudat, dar iarna chiar poți explora cu mai multă ușurință mediul înconjurător. Ai nevoie de: astfel de bocanci de munte, rachete de zăpadă și nițică poftă de plimbare, după ce ai campat. Obstacolele pe care vara erai nevoit să le ocolești pot fi trecute acum pe deasupra, iar pârâurile înghețate bocnă nu mai sunt o barieră de netrecut pentru tine.

2. Ai o priveliște mult mai bună asupra împrejurimilor

Copacii dezgoliți de frunze din pădurile de foioase te lasă să privești mult mai departe decât în timpul verii. Acest aspect devine și mai pregnant în timpul nopții, mai ales dacă te bucuri de o lună plină și de un cer senin.

3. Sunt mult mai puțini oameni pe traseu

Știm că mergi la munte ca să scapi de aglomerație și te deranjează teribil situația în care împarți potecile montane cu tot felul de grupuri de turiști gălăgioși. Ei bine, în timpul iernii, muntele rămâne doar al montaniarzilor. Dacă te numeri printre ei, fă-ți bagajele și pregătește-te de drum, căci weekendul se apropie.

4. Alimentele și apa rămân reci

În timpul iernii poți să fii sigur că nu ți se mai împut alimentele din rucsac și că nu riști să bei apă călâie când ți-e mai mare setea. Atenție, însă, la locul în care depozitezi mâncarea și apa. Dacă așezi, spre exemplu, sticlele cu apă în buzunarele exterioare ale rucsacului, s-ar putea să nu mai poți consuma deloc lichide, deoarece o să înghețe. Depozitează apa în compartimentul special termoizolat al rucsacului.

Citește și: 

Comments

comments

One Response

  1. Clau

    Inca un avantaj este vizibilitatea mai buna,in zilele senine, in planul foarte indepartat in comparatie cu o zi de vara…

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*