De ce ai nevoie pentru MTB. Dacă ești pasionat de potecile montane, dar nu ai încercat niciodată să pedalezi la aer curat, avem o veste bună pentru tine: sezonul se apropie cu pedale repezi. Iar dacă n-ai un prieten „metebist” care să te sfătuiască pas cu pas și să te pună-n șa, te putem ajuta noi cu o listă de lucruri de care ai avea nevoie pentru a pedala pe teren accidentat.

  1. O… bicicletă

În primul rând, pentru a te apuca de MTB, ai nevoie de o bicicletă. Însă, contrar multor sfaturi pe care le-ai primit sau pe care le-ai putea primi de acum încolo, nu ai nevoie de o bicicletă scumpă.

Dacă vrei să parcurgi trasee foarte lungi sau să participi la competiții pe care intenționezi să le câștigi, ceea ce nu este, probabil, cazul tău în acest moment, ai avea nevoie de o bicicletă scumpă, dintr-o gamă de top ale brandurilor cunoscute (sau pe-aproape). În caz contrar, alege o bicicletă cu un preț accesibil.

Atenție, însă, la cadru, pentru că este cea mai importantă componentă a bicicletei. Groupset-ul pe care-l ai la dispoziție contează mai puțin, mai ales că, fiind începător, șansele de a lovi (mai ales) schimbătorul de pinioane sunt destul de mari.

Și avem un pont pentru tine: dacă vrei biciclete la prețuri foarte accesibile și,evident, dacă vrei să afli cum arată bicicletele de munte care costă peste 20.000 de lei, aruncă un ochi pe ACEST SITE, de unde nu pare să lipsească nicio opțiune.

Ah, nu uita! Bicicleta trebuie dotată cu stopuri reflectorizante și cu LED intermitent, mai ales dacă intenționezi să te deplasezi cu bicicleta și prin oraș, nu doar pe potecile de munte. Este esențial să fii vizibil în trafic.

2. De o cască

O cască bună reprezintă cea mai importantă investiție a echipamentului tău. Calitatea căștii pentru MTB este mai importantă decât calitatea bicicletei, iar într-o situație critică poate face diferența dintre viață și moarte.

Și nu-ți recomandăm doar să porți cască, ci să-ți cumperi una de calitate, specifică pentru mountain biking, care să ți se potrivească. Prin urmare, trebuie să mergi într-un magazin s-o probezi și în niciun caz să nu o cumperi „la plesneală” de pe internet.

3. Un rucsac cu sistem de hidratare

Cară cât mai puține lucruri pe un traseu de MTB și alege un rucsac foarte ușor, foarte comod, rezistent și cu sistem de hidratare. Pentru asta, îți recomandăm un rucsac cu sistem de hidratare, care te ajută să bei apă foarte ușor, fără să cobori de pe bicicletă.

4. O pompă de mână și o cameră de rezervă

Este de la sine înțeles de ce ai nevoie de o pompă de mână și de o cameră de rezervă, însă am întâlnit cicliști amatori care uitau să-și ia pompa de acasă și apelau la ajutorul altor cicliști de pe traseu sau chiar de la șoferi, după ce ieșeau la drumul mare cu bicicleta de coarne.

5. Un set de scule multifuncționale

Fix un astfel de set de scule multifuncționale poate face diferența între o ieșire reușită cu bicicleta și un weekend pierdut, pe care ai cam vrea să-l uiți. În plus, găsești aici toate celelalte scule și accesorii de biciclete de care ai mai putea avea nevoie,.

6. Mănuși, ochelari pentru bicicletă, șort și tricou

Aceste piese de echipament nu sunt neapărat necesare. Adică, dacă nu le ai, poți ieșit, totuși, cu bicicleta în siguranță, deoarece poți pedala și fără mănuși, te poți bucura de un traseu de MTB și fără ochelari de soare și poți purta pantaloni scurți și tricou de sport, fără să fie concepute special pentru ciclism. Însă, evident, îți recomandăm să-ți cumperi, la un moment dat (și cât mai curând), aceste patru piese de echipament care îmbunătățesc semnificativ experiența ta pe munte cu bicicleta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*