Fiecare schior, amator sau profesionist, are nevoie de ochelari de schi, iar motivele sunt numeroase.

  • la altitudini mari, aerul filtrează mai puţin razele ultraviolete (UV);
  • reflexia soarelui pe zăpadă este puternică și deranjantă;
  • vântul face că ochii să îţi lăcrimeze;
  • dacă îţi place să schiezi şi în afară pârtiei ochelarii, ochelarii te vor proteja de crengi care te pot lovi.

Pentru alegerea ochelarilor de schi și snowboard trebuie să iei, însă, în considerare câteva lucruri foarte importante, pentru a fi sigur că faci cea mai bună alegere:

Potrivirea ochelarilor de ski și snowboard

Ochelarii de ski și snowboard pentru protecție ar trebui să ți se potrivească perfect, dar și să-ți stea confortabil pe față, respectiv pe nas, în timp ce îți apără ochii de vânt și zăpadă. Ochelarii de bună calitate, precum acești ochelari de ski, vor fi proiectați pentru a se potrivi bine cu o cască de ski și/sau snowboard, prin furnizarea de aderență la curea și prin forma ramelor.

Factorul de protecție UV

Majoritatea producătorilor folosesc protecție UV chiar și în cazul modelelor de bază. Intensitatea radiaților crește odată cu altitudinea, iar protecția ochilor tăi este foarte importantă. Lentilele cu protecție UV vor împiedica, astfel, obosirea ochilor și distrugerea retinei.

Lentilele polarizate

Ochelarii cu lentile polarizate reduc din strălucirea luminii, fapt ce te va ajuta să observi mai bine denivelările. Lentila polarizată este perfectă pentru a reduce oboseala ochilor. Cu toate acestea, unii sportivi preferă să nu le folosească, deoarece vor să observe mai bine suprafețele înghețate de pe pârtiile amenajate.

Culoarea lentilelor

Multe perechi de ochelari de ski și snowboard îți vor permite să schimbi lentilele în funcție de preferințe sau de condițiile de iluminare. Fiecare lentilă colorată va funcționa cel mai bine în funcție de intensitatea luminii soarelui din ziua respectivă.

De obicei, o lentilă galbenă sau roz va lucra pentru zilele în care cerul este acoperit de nori, în timp ce o lentilă cu o tentă întunecată sau o lentilă reflectorizantă de argint este folosită în general pentru zile luminoase. Mai mult decât atât, dacă vrei să schiezi pe timp de noapte, poți opta pentru ochelari cu lentile transparente 100%.

Vederea periferică prin ochelarii de schi și snowboard

Atunci când schiezi sau te dai cu placa, ai nevoie de ochelari care favorizează o vedere periferică limpede. Astfel, tot mai multe branduri încep să producă ochelari oversized pentru acei ce caută să vadă cât mai mult în lateral. Aceste modele de ochelari sunt o alegere perfectă pentru snowboarderi, care au nevoie de o vedere periferică mai largă, dar și pentru park rats, care au nevoie să observe obstacolele și să-și coordoneze aterizarea în timpul rotației.

Ventilarea

Aerisirile ochelarilor sunt foarte importante, deoarece contribuie la prevenirea aburirii lor. În funcție de brand vei vedea tot felul de sisteme care mai de care mai ingenioase, inclusiv cu mici ventilatoare cu baterii.

Over the Glasses (OTG)

Pentru cei care poartă ochelari de vedere, producătorii s-au gândit la o formă a ramei care permite un spațiu în plus pentru ca brațele ochelarilor să încapă în ochelarii de schi și snowboard, fără a produce disconfort. Recomandarea noastră este ca aceștia să fie probați înainte de cumpărare pentru a se asigura un maximum de confort.

Designul

Design-ul reprezintă un lucru important pentru începători, în special, dar nu numai, iar de modul în care designul diferă de la un model la altul ne conving aceste perechi de ochelari de sport, printre care se află și de schi și snowboard.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*