Rezultatele probei de viteză la categoria masculin din cadrul Cupei Mondiale de escaladă pe gheaţă, care s-a desfăşurat la Buşteni şi s-a încheiat sâmbătă seara, nu au putut fi omologate, din cauza temperaturilor ridicate care au creat probleme în desfăşurarea evenimentului.

Competiţia, la care au participat 68 de sportivi din 15 ţări, s-a desfăşurat pe structuri artificiale cu o înălţime de 25 de metri.

Concursul a avut două probe: de viteză şi de dificultate. Primele trei locuri la proba de dificultate, categoria masculin, a fost ocupate de Tomilov Maxim (Rusia), Park Hee Young (Coreea de Sud) și Tarasov Sergey (Rusia). La aceeași probă, categoria feminin, sportivele Shin Woonseon (Coreea de Sud), Rainer Angelica (Italia) și Filippova Mariam (Rusia) au ocupat primele trei locuri.

Proba de viteză, categoria feminin, a fost dominată de rusoaicele Nadejda Galliamova, Mariam Filippova și Ekaterina Feoktistova.

Valoarea premiilor a fost de peste 10.000 de euro.

Prima etapă a concursului a avut loc în Coreea de Sud, iar următoarele etape se vor desfășura în Elveția, Franța, Italia și Rusia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*