Articol scris de Răzvan Băhnărel, pe care îl găsiți și la Powder Room! Fie că ai schiuri sau placă, atelierul are râuri de ceară numai bună pentru echipamentul tău.

Alegerea schiurilor este mereu o alegere grea, mai ales când le lovim de o multitudine de culori, forme și prețuri. Este important să știm ce cumpărăm și, mai ales, de ce cumpărăm acel schi care ne face cu ochiul pe Internet sau în magazinul nostru preferat.

Este important de știut ca primul nostru criteriu nu trebuie să fie culoarea schiului, ci ceea ce poate face acel schi!

Vom prezenta, într-o serie de articole, câteva elemente introductive cu privire la proprietățile schiurilor. Trebuie notat că acesta este doar vârful aisbergului si este imposibil să trecem în revistă toate informațiile necesare într-un singur articol.

Dimensiunea schiurilor

Pentru a obține performața optimă, trebuie realizat un echilibru între lungimea schiului, înălțimea riderului si greutatea acestuia.

Desigur, este necesară ajustarea lungimii cu nivelul de agresivitate cu care te vei da. Mai jos veți vedea un grafic ce poate fi folosit ca ghid orientativ. Însă, pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm să-i consultati pe cei de la care veți cumpara schiurile. Lungimile din grafic vă vor putea ajuta să vă alegeți dimensiunea pentru schiurile de pistă.

Foto: snowandrock.com

Foto: snowandrock.com

După cum putem vedea în imaginea alăturată, pentru schiurile de freeride vom mai adăugam între 5 si 10 cm în lungime pentru o stabilitate mai mare în powder.

Pentru schiurile all mountain, adăugați între 5 si 20 de cm, în funcție de cât de mult stați în afara pârtiei li pentru o plutire mai bună și stabilitate în zăpada mare.

Pentru stilurile ce necesită un schi mai scurt (de exemplu, Slalom), ar trebui să reduceți dimensiunea de la 10 până la 15 cm, în funcție de indicațiile producătorului.

Pentru schiurile de freestyle, folosiți aceleasi lungimi ca pentru cele de pistă.

Greutate (KG) <49 50 – 56 57 – 62 63 – 68 69 – 75 76 – 81 82>
LungimeaSchiului 140cm 145cm 150cm 155cm 160cm 165cm 170cm>
Nivelul Recreational +0cm Avansat +5cm Expert +10cm

Pe Răzvan Băhnărel îl găsiți și la atelierul Powder Room.

 

   Citește și: Istoria Salomon: de la lame pentru ferăstraie la echipamente sportive

 

   Citește și: Compania Fischer Sports a împlinit 90 de ani de existență

 

   Citește și: VIDEO. Mountain biking-ul, recomandat pasionaților de schi

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*