O cască nepotrivită este o cască inutilă, așa că noi te sfătuim să tratezi subiectul cu seriozitate, pentru a face cea mai bună alegere. Un astfel de accesoriu îți va oferi mult mai multă siguranță și un confort pe măsură.

Un studiu recent a demonstrat că purtarea căștii reduce riscul accidentărilor la nivelul capului cu 39%, iar la nivelul feței, cu 28%.

Gândindu-ne că există și oameni care câștigă la Loto, ne dăm seama că nu este deloc o idee bună să ne jucăm cu procentele, mai ales atunci când vine vorba despre siguranța noastră. Dacă nu ne credeți, amintiți-vă cât de periculos este mountain biking-ul.

Din moment ce casca reprezintă piesa de rezistență a echipamentului tău, este bine să urmezi câțiva pași simpli pentru a fi sigur că achiziționezi ceea ce trebuie.

Alege tipul de cască potivit pentru tine

Există căști pentru fiecare tip de ciclism. Producătorii căștilor pentru rutieri se concentrează asupra greutății și ventilației, în timp ce căștile pentru MTB au un profil mai amplu, pentru a oferi o protecție sporită la ceafă și pe părțile laterale ale capului. De asemenea, sunt concepute pentru a asigura o ventilație optimă la viteze mici.

Găsește mărimea potrivită

O cască potrivită pentru mărimea și forma capului tău trebuie să distribuie presiunea pe scalp în mod egal și să rămână fixată pe cap, chiar dacă te întorci cu susul în jos și nu folosești cureaua de sub bărbie. Fiecare brand are caracteristicile sale, așa că te sfătuim să nu comanzi casca de pe Internet, ci să probezi tu însuți mai multe modele.

Trei caracteristici-cheie

1. Modelele pentru reducerea traumelor

Câteva modele de căști oferă protecție dincolo de cerințele standard. Prin utilizarea unor plăcuțe de alunecare integrate, cum ar fi cele proiectate de firma suedeză MIPS, anumite modele de căști reduc semnificativ riscul apariției unor contuzii cerebrale în cazul unui accident.

2. Dispozitive de fixare

Modelele scumpe sunt dotate cu sisteme care permit un reglaj fin al căștii și îmbunătățesc ventilația.

3. Accesorii

Există căști care sunt prevăzute cu un sistem de prindere a ochelarilor de soare. În plus, unele căști pentru MTB sunt dotate cu mini-suporturi pentru prinderea camerelor GoPro sau a modelelor speciale de lanterne frontale.

Prețul

Dacă brandul este consacrat, poți alege și un model din gama de jos. Modelele scumpe sunt mai ușoare, pot fi reglate cu mult mai multă acuratețe și oferă ciclistului o ventilație optimă.

19a   Citește și: Prima bicicletă cu Inner Drive System va apărea, în curând, pe piață

 

19b   Citește și: VIDEO. Cât de periculos este mountain biking-ul

 

19c   Citește și: VIDEO. Backflip la 20 de metri înălțime. O evoluție extremă pe marginea prăpastiei

 

Comments

comments

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*